שאלה דחופה לרופא!!
דיון מתוך פורום סרטן השד
שלום שמי ורד אני משתמשת בכדור הטמוקסיפן במשך 3 שנים וכל תקופה מסוימת יש לי דימום דימומים חזקים שמלווה בכאב בטן חזקים מעוניינת לדעת האם זאת תופעת לואי מוכרת של הטמוק הטמוקסיפן והאם המעבר לפמרה או הרימידיקס יפתור את הבעיה ? מה אפשר לעשות אם הדימומים ? מדוע זה קורה? זה מסוכן?
האם נבדקת על ידי גניקולוג? האם עידכנת את האונקולוג שלך? בלי לדעת את גילך ונתונים נוספים קשה לענות על שאלותיך, אבל חשוב שתיפני ותיבדקי.
ורד שלום התופעה שציינת יכולה בהחלט להיות קשורה לטמוקסיפן. יש צורך בבדיקת רופא נשים כולל US וגינלי ובהתאם לממצאים לשקול את המשך הטיפול במידה שנמצא קשר, כמובן שיכולות להיות גם סיבות אחרות. לא ציינת את גילך ומצב המחזור החודשי, ככלל התרופות דוגמת ארימדקס או פמרה ניתנות לנשים אשר נמצאות בגיל הבלות בלבד. במצבים מסוימים ניתן להשרות בלות.
ראשית, תודה לך על תשובתך. גילי -30.5, מצב המחזור החודשי שלי -באופן כללי קבוע וסדיר. נבדקתי אצל רופא נשים כיוון שתופעה זו אינה פעם ראשונה. ותשובתם היא שאין הרבה מה לעשות ושזאת תופעה שיכולה לקרות כאשר חליתי לפני 3 שנים עברתי אחרי הניתוח הקרנות ללא כימי כיוון שאת המחלה גיליתי בשלביה בשלביה המוקדמים למזלי הרב. שאלתי היא האם אחרי 3 שנים ברציפות ללא חריגה של יום אחד בטמוקסיפן אני יכולה להפסיק להפסיק אותו כיוון שהתופעות לואי שלו גורמות לי אי נוחות ? להזכירך אני בחורה צעירה במידה ולא האם יש תרופה אחרת שאותה אני יכולה לקחת שמחליפה את הטמוקסיפן והיא קלה יותר ? אנה תשובתך ,תודה רבה לך. > >