מרקרים
דיון מתוך פורום סרטן השד
השאלה הזו לא נותנת לי מנוח מזה זמן מה - מדוע לא עושים בדיקות מרקרים לנשים מן השורה? ולאו דווקא לחולות סרטן? האם בדיקה זו לא יכולה להצביע על בעייה מסויימת אם היא קיימת, ואז אם כן, להיכנס לעומק של הבעיה? מאוד מעניין אותי. ותודה על תשובה.
הסמן שלי יצא לי 9 בבדיקת 15 עד שלוש - אני עדיין לפני ניתוח שמרני. מה מעיד?
תוצאה מצויינת.
הבדיקה איננה חד משמעית. כלומר יכול להיות לך סמנים בגדר הנורמה ומחלה פעילה ולהיפך סמנים מחוץ לנורמה ללא כל עדות לסרטן. וזו הסיבה שהבדיקה הזו לא נעשית כדרך שיגרה לכל אחד הרי לו היתה חד משמעית כבר מזמן היו עושים לכולם בדיקות דם וחוסכים הרבה עלויות
אז למה בכל זאת עושים את הבדיקה לחולות? מה זה נותן?
שלום לך כאשר המרקרים כבר גבוהים בשל נוכחות סרטן בדרך כלל זה שלב מתקדם של המחלה כך שבכל מקרה הפרוגנוזה לא מזהירה נכון שלפעמים המרקרים מטעים אבל כאשר הם לא מטעים... בברכה ריקי
שאילה באמת מעניינת מאוד. צריך לדעת שהסמנים "הסרטניים" הם בכלל אינם ספציפיים לסרטן. הם יכולים ליהיות גבוהים במספר לא קטן של מחלות ומצבים שפירים לחלוטין.אם הסמן הוא גבוה לחולה סרטן, יש לרופאים כלי נוסף להערכה של יעילות הטיפול- אם הטיפול הוא יעיל, הסמן אמור לרדת.לא הגיוני לעשות את הבדיקה לכולם- זה יכול לייצר הרבה בלבול, עצבים וחוסר וודעות ומעט מאוד תועלת.