מאכלי סויה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/10/2002 | 10:35 | מאת: נורית

אבקש לדעת מה המדיניות לגבי אכילה של מוצרי סויה לחולות סרטן גם אם עברו כבר 10 שנים מאז המחלה.מכיון שבסויה יש אסטרוגן טבעי שכידוע לא מומלץ לנשים שחלו בסרטן השד קימת תאוריה שלא כדאי שיאכלו מוצרי סויה. מצד שני שמעתי גם על תאוריה שונה האומרת שאין סכנה באכילת מוצרי סויה.הייתי מבקשת להבהיר את הנושא.

11/10/2002 | 20:55 | מאת: ריקי

שלום לך נורית קודם כל נפלא לשמוע ש-10 שנים את בריאה. השאלה הזאת עדיין יש עליה מחלוקות עם זאת יש מספיק מחקרים המראים כי יפניות שמזונן מורכב מסויה לוקות פחות בסרטן השד וכשמקבלות סרטן בשד הוא פחות אגרסיבי האם הסיבה היא סויה - אולי. אין מחקר שמראה כי צריכה של סויה מגבירה את סרטן השד ו/אן מגבירה את החזרות של סרטן השד. כנראה שעדיף לצרוך סויה (לא כדורים) ולא להפריז. ישנו מחקר המראה כי מיזו (סוג של סויה) יחד עם טמוקסיפן מגביר את השפעת האנטי סרטנית של הטמוקסיפן לנשים עם סרטן ER+ ושוב לכן נשים הקוראות אנגלית אתרה של דיאנה דייר תזונאית שלקתה במחלה ונותנת תשובות: www.dianadyermsrd.com יש לה מדור של FAQ שאלות ותשובות בברכה ריקי

מנהל פורום סרטן השד