ללי הותיקה
דיון מתוך פורום סרטן השד
אין לי ספק שאימון במטפלים ובטיפול הם כמעט מעל לכל. אבל : 1. כל אחת לוקחת מהמציאות את מה שהיא לוקחת, ודרך התמודדותך יכולה לעודד רבות. 2. לגבי הטיפולים שהם בערך אותו דבר, אני לא יודעת מספיק על זה, אבל נראה לי שהאמנות שברפואה היא לקחת ממבחר היש את הדבר הכי נכון לאדם המסויים. נראה שזה מה שקורה איתך וזה ביחד עם כוחותיך ותובנותיך יוצרים את התמהיל האופטימלי לך. בדיוק את זה כולנו צריכות ללמוד ולישם, לא? הרגישי טוב, המשיכי בדרכך האמיצה.
נכון, ואסור לשכוח שמחקר הסרטן מוביל לשמחתנו מבחינת חשיבות ותקציבים שמופנים אליו, תרופות חדשות לבקרים מגיעות לשוק ומטיבות את מצבנו והרבה מחקרים. לסיום הדיון הזה אני רוצה שוב להדגיש ולומר לך שמבחינתי לא רק הטיפול הנכון והמסור שאני מקבלת עוזר אלא גם המצב הנפשי המצויין שלי, שתאמיני לי, לקח לי מספר שנים והרבה עבודה עצמית קשה להגיע אליו. והנה שוב שולחים אותי להכין כתבה והפעם אני נוסעת בשבוע הבא עם בן זוגי לסוף שבוע בכרתים. ואגב קוריוז: כששאלתי בבית החולים אם זה בסדר שאני עושה (היום) טיפול בנבלבין אחרי הפסקה בשבוע שעבר ובשבוע הבא שוב תהיה הפסקה של שבוע בשל הנסיעה, אמרה לי הרופאה שלמען נסיעות שמרוממות את רוחי היא תסכים לוותר לי על עוד הרבה טיפולים...אז מיד הזמנתי כרטיסי טיסה לאיטליה לחגים... והכל באמת באמת לא קל אך אפשרי! תרגישי טוב. אגב לא שיתפת אותנו מה מצב מחלתך? אני כבר סקרנית. שבת שלום לכולן.
שלום לי, גם לי יש גרורות בעצמות והייתי שמחה לשמוע ממך בקשר לטיפול בנוולבין. הבנתי שזה טיפול שבועי. לאיזו תקופה נקבע לך הטיפול? איך את מרגישה עם הטיפול הזה? מהן תופעות הלוואי שאת חווה? מה היו הטיפולים הקודמים שקיבלת לפני המעבר לנוולבין? אודה לך מאד אם תוכלי לשתף. הוצע לי הטיפול הזה ואני מאד חוששת. תודה