ילד נוסף=שווה או סיכון
דיון מתוך פורום סרטן השד
שלום רב, אני מעוניינת בבקשה אם זה לא קשה לשמוע כאן נשים אשר מטלבטים לגבי כניסה להריון לאחר טיפולים. אני יודעת שזו סוגיה קשה ואשמח לשמוע את קולן של אלו שחושבות בעד ונגד העניין. אני מודעת לפן הרפואי שבעניין ורוצה לשמוע את הפן הרגשי שלכן. מדובר בסיטואציה בה כבר יש ילד אחד אבל גם רצון עז לנוסף. תודה, גלי
הי גלי, אני באותו מצב בדיוק. אני יודעת על הרבה מקרים שבהם נולד ילד אחרי טיפולים, ואפילו 2 ילדים. אני בעצמי מתכוונת כן לנסות להביא ילד. למען האמת, זה מה שמחזיק אותי, זה מה שנותן לי תקווה. לדעתי אין משהו שיתאר את ההתגברות על המחלה כמו עוד ילד. בנוסף, לפי מה שקראתי בתשובותיו של פרופ' כהן, אין מחקרים שהוכיחו כי הריון לאחר סרטן שד מגביר את הסיכון לחזרת המחלה. בהצלחה לנו .
תודה לך... גם את מנסה? אני יודעת שאומרים כי אני מסכנת את עצמי אבל גם אני חושבת שילד זה סמל לניצחון במאבק הזה. מה בעלך אומר על כך? אני חוששת כי הבעל לא שותף להחלטה זו אלא עושה זאת על מנת שארגיש יותר טוב. מה דעתך?
דעתי האישית בלבד - אם יש לך רק ילד אחד או אין לך ילדים בכלל, אולי שווה את זה. יש לי בת דודה שחלתה ונמצאת עכשיו (3 שנים לאחר גילוי המחלה) בהריון. אצלה זה הריון ראשון, היא בת 35 וטפו טפו הכל בסדר והיא נראית ומרגישה מצויין. אני שומעת על לא מעט נשים בסביבתי שנמצאות בהריון או ילדו לאחר גילוי המחלה וחיות עם זה נהדר. מצד שני, בכל זאת מדובר בסיכון מסויים ואם היו לך לפחות שני ילדים הייתי ממליצה לך לרדת מזה.
השאלה שלי לנורית היא למה דווקא שניים יש תרבויות בהם ילד אחד מספיק ויש כאלו שגם שלושה לא. מה שאני מנסה להגיד שמאוד קשה להיות אלוהים ולקבוע מתי זה מספיק.