סרטן שד מסוג infiltrating duct carcinoma
דיון מתוך פורום סרטן השד
זה הסוג הפולשני ? לאחר קריאה במספר אתרים, ראיתי שזה הסוג הפולשני שיכול להגיע לבלוטול הלימפה ומשם להתפשט לגרורות בגוף. האם נכון ? :-( אם בבדיקת ממוגרפיה לפני 8 חודשים לא נתגלה כלום ולפני חודשיים בבדיקה עצמאית היא הרגישה גוש, הדחיקה (...) ורק לפני שבועיים הלכה לממוגרפיה , שהובילה לביופסיה שאלו תוצאותיה, זה אומר שזה כבר התפשט ? באבחנה רשום שזה בגודל 1-2 ס"מ). אנא תשובותיכן. מדובר באישה כבת 50, עם היסטוריה משפחתית (אימה עברה כריתת שד מלאה לפני 30 שנה, בגיל 50) והיא בסדר מאז... מה יהיה ? תודה.
שלום שירלי, תשובה וירטואלית במקרה זה אינה יכולה להיות מוסמכת. צריך לקבל את כל הנתונים בצורה מסודרת ואז לקבל חוות דעת מכירורג שד . בברכה, צוות אחת מתשע
תודה. רציתי לציין שהאתר של "אחת מתשע" בהחלט מקיף ונותן אינפורמציה חשובה ברגעים קשים, אבל, "קצת" (באמת קצת) התאכזבתי מהתשובות הרשמיות כאן. הרי אני, ורוב השואלות כאן, מייחלות לתשובה "קצת פחות פורמלית" ויותר חמה ומבינה. הרי את תשובתו של כירורג השד היא כבר קיבלה. רצינו עבורה תשובה מרגיעה (אם אפשר בסוג הזה של הגידול...) וכנה (על מה היא הולכת לעבור, ואיך אפשר לעזור לה בתקופה הקשה הזו). תודה וסליחה.