ציסטה בבית השחי
דיון מתוך פורום סרטן השד
לפני 7 שנים עברתי כריתת שד ימני. בבדיקת אולטרסאונד לפני שנה, אובחנה ציסטה בבית השחי. היא לא נמושה ע"י הכירורג והוא לא ראה צורך לברור נוסף. בבדיקה שבוצעה בימים אלה צויין שהגוש קיים עדיין. כיצד להתייחס ? האמנם ציסטות בבית השחי אינן ממאירות מטבען והן תופעה שכיחה?
אני לא אוהבת ציסטות - בפרט כאלו שלא יודעים מה יש בטוחן. אני הייתי ממליצה לבדוק באופן קצת יותר יסודי (אפילו דיקור ובדיקה פאטולוגית). אוליי תתיעצי עם כירורג מומחה נוסף ?!
ציסטות בבית השחי אינן שכיחות ואינן מדאיגות האם צוינה קוטרה של הציסטה?האם למטופלת יש תלונות של כאבים בבית השחי? במדה והציסטה מפריעה מבחינה קלינית וכירורג שבדק אינו ממשש אותה ניתן לנקזה תחת הדרכה סונוגרפית ולשלוח את הנוזל לבדיקה ציטולוגית (בדיקת תאים בנוזל שנוקז).
לדר' זילברמן תודה על התשובה וההתייחסות. הציסטה בגודל 0.5, צויין שלא ברור אם תוכנה נוזל או גוש סולידי, ובכל מקרה ,אם ציסטות בבית השחי אינן מדאיגות, מדוע נדרשת בדיקה ציטולוגית?
לדר' זילברמן, תודה מקרב לב על ההתייחסות