הצטברות נוזלים באיזור כריתת השד לאחר מסטקטומי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

04/01/2005 | 21:58 | מאת: שרה מחיפה

בסוף יוני השנה עברתי מסטקטומי ואקסילרי דיסקשן. תשובה פתולוגית מיקרופאפילאר קרצינומה ו-5 בלוטות נגועות מתוך 21. מיד עם הוצאת הנק השני כשבוע לאחר הניתוח התחילו להצטבר נוזלים באיזור הניתוח. עברתי 2 שאיבות לפני תחילת הכימותרפיה (חודש לאחר הניתוח) ולמרות זאת המשיכו להצטבר הנוזלים. כעבור 3.5 חודשים עלה החום כתוצאה מצלוליטיס באזור המנותח. טופלתי באוגמנטין וברוקסו שגרמו להורדת החום ולספיגת הנוזלים אשר החלו להצטבר מיד עם סיום הטיפול האנטיביוטי. כעבור שבועיים שוב עלה החום כתוצאה מצלוליטיס באיזור המנותח ושוב טופלתי ברוקסו שהפעם רק גרם להורדת החום. כעבור חמישה שבועות נוספים שוב עלה החום ושוב טופלתי ברוקסו. לאור עליית החום בפעם השלישית בשלושה חודשים התייעצתי עם כירורגים כלליים, אונקולוג רדיולוג וכירורג פלסטי והוחלט על הכנסת נקז שהוצא כעבור שבועיים אך נראה שהבעיה לא נפתרה כי הפרשת הנוזל (סרומה) ממשיכה. בינתיים הטיפול הקרינתי מתעכב ולדברי הרדיולוג עדיף טיפול ללא נוזלים. שאלתי היא האם נתקלתם במקרים דומים ואם כן מה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
06/01/2005 | 07:37 | מאת: ד"ר תניר אלוויס

שלום שרה, את מתארת בעייה לא פשוטה ולא שכיחה, ולצערי אני לא חושבת שאני יכולה לשלוף פתרון מהיר. גם לא ברור לי לגמרי האם מקור ההפרשה הוא במיטת השד או בבית השחי? אני מניחה שלו אפשר היה לברר את הסוגיה הזאת זה היה משפיע על ההמלצות לטיפול. וכן - האם בכל פעם שהיה זיהום היתה צמיחה של אותו חידק? זכורה לי לפחות חולה אחת שנזקקה לניקוזים וניקורים חוזרים במשך כחצי שנה אחרי מסטקטומי עד שזה הסתדר לגמרי. אז ניסיתי גם חבישת לחץ, אבל אני לא בטוחה שזה היה מה שעזר בסוף. אני מסכימה שעדיף להקרין בלי נוזל, אבל אולי אפשר במהלך ההקרנות לבצע ניקורים חוזרים לפי הצורך, כדי לא לדחות את ההקרנות יותר מדי. (ורק כמחשבת אגב - האם בוצע אי פעם צילום כדי לוודא שלא נשארה שום גאזה בפנים?)

06/01/2005 | 22:10 | מאת: שרה מחיפה

לדר' אלוויס תניר, ראשית תודה על תגובתך המהירה. ההערכה לאחר הניתוח היתה כי ההפרשה היא מבית השחי לכיס במיטת השד. בפעם הראשונה שעלה החום, הנוזל שנשאב היה צלול, וחזר עקר מבדיקה. לפני הכנסת הנקז עברתי אולטרה-סאונד שהדגים נוזל בלבד. גם בזמן הכנסת הנקז, הנוזל שהוצא היה צלול. מהתייעצות עם פרופסור קלוגר - מנהל מחלקת כירוגית ב' ברמב"ם (שם אני עובדת) נראה לו כי נשאר כלי לימפה פתוח ולדעתו ההקרנות יכולות לעזור. אני כבר קבלתי שני טיפולים של ניקוז לימפתי ידני. האם לדעתך לאור המצב כדאי אכן לעבור ניקורים חוזרים כדי לאפשר הקרנה ללא נוזלים? האם תהיה יעילות להקרנות על אף שעברו 7 חודשים מאז הניתוח, וחודשיים מאז הטיפול הכימותרפי האחרון (אני לוקחת טמוקסיפן מזה כשבועיים)?

07/01/2005 | 18:01 | מאת: שרה מחיפה

לד"ר תניר אלוויס, תודה על תגובתך. כתבתי אתמול תגובה אך היא נעלמה, אכתוב אותה שוב. אין בטחון מהיכן הפרשת הנוזלים אבל לדעת פרופ' קלוגר - מנהל מחלקת כירוגית ב' ברמב"ם (שם אני עובדת) ההפרשה נובעת מכלי ליפמה שלא נסגר לאחר הכריתה, וכי ההקרנות יכולות לעזור. מה דעתך? לאחר הופעת החום הראשונה, הנוזל שהוצא היה צלול ובבדיקה התגלה כעקר. לפני הכנסת הנקז ביצעתי בדיקת אולטרה-סאונד של האיזור ובה נראה נוזל בלבד. האם לדעתך אצטרך לעבור ניקורים חוזרים כדי שאפשר יהיה להקרין באופן יעיל? האם ההקרנות תהיה אפקטיביות כאשר עברו כשבעה חודשים מאז הניתוח וכחודשיים מסיום הטיפול הכימו-תרפי? (אני מטופלת כשבועיים בטמוקסיפן).

מנהל פורום סרטן השד