סוכר ותחליפיו
דיון מתוך פורום סרטן השד
את זוכרת שכתבת לי בעבר מגרמניה שאמרו לך שם שמזון שממתאים לסכרתיים מתאים גם לנו - אז למה זה השתנה? ומה ז"א שמזון שממותק בתחליפי סוכר יותר גרוע מסוכר - האם גם זה גורם "ללבלוב" של התאים המגעילים ההם? או שזה גרוע מסיבה אחרת? אני במשך כשנה לא נוגעת בסוכר אבל בתיאבון אוכלת מזון שמתאים לסכרתיים , ועכשיו אולו דפקתי את עצמי . מה את אומרת?
רנה, היי אולי כתבתי לך אז לא ברור. קורנליה התזונאית אמרה לי שמותר לאכול מאכלים של סכרתיים, אלא אם כן הם מכילים ממתיקים כימיים. הניסוח הזה אומר שבעצם אסור לאכול את רוב האוכל המתאים להם כי להם אין בעיה עם כל מיני כימיקלים, ולנו יש. אנחנו צריכים לקבל דברים כמה שיותר נקיים, ואפילו סוכר חום או דבש הם גבוליים לגבינו. מקווה שלא דיכאתי אותך, ענת
בסוכר ישנו גלוקוז לעומתו בממתיקים סכרתיים ישנו בד"כ האספריטיים שהוא גם לסכרתיים לא מאוד מומלץ בכמויות גבוהות מאוד