מוצרי סויה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/10/2004 | 12:33 | מאת: עפרה

שלום רב, בהמשך לשאלה בנוגע לכתבה שפורסמה היום, אני עברתי כריתת שד טיפולים והקרנות ולא מטופלת בטמוקסיפן - ביתי (בת 23) היא צמחונית מגיל 12 ואוכלת לרוב מוצרי סויה ( שניצל טבעול בעקר) עקב מחלתי היא שייכת לקבוצת סיכון (גם אחות של אמי חלתה בסרטן השד) שאלתי - האם יש סכנה באכילת מוצרי סויה במשך זמן כה רב בקשר לסיכויים לחלות במחלה? בתודה מראש עפרה

לקריאה נוספת והעמקה
21/10/2004 | 09:02 | מאת: נדב שרייבום

עפרה שלום, כפי שצינתי בתשובתי הקודמת אין לשאלתך תשובה ברורה וחד משמעית ודעות המומחים חלוקות. בתרבויות בהן מקובל לאכול יותר מוצרי סויה (מזרח אסיה), נמצא ששכיחות סרטן השד נמוכה יחסית. יתרה מזאת, בקרב קבוצות שהיגרו למערב ממדינות אלו היתה עליה בשכיחות הופעת המחלה. אחד ההסברים לכך הוא שינוי בהרגלי התזונה (עליה בצריכת מוצרי חלב וירידה בצריכת סויה ומוצריה). כשבוחנים את הרכב התזונה שלנו יש לקחת בחשבון מרכיבים רבים ושונים ולא רק מחלה אחת ממנה רוצים להזהר ולהמנע. בעקרון שאלתך יכולה להשאל גם לגבי בשר, מוצרי חלב ואפילו פירות וירקות ששבעולם המפותח והמתועש עוברים השבחה גנטית והורמונלית. יש הטוענים שנשים אצלן היו הרצפטורים חיוביים צריכות להמנע ממוצרי סויה. יחד עם זאת צריך לזכור שהמבנה המולקולרי של הפיטואסטרוגנים שונה ממבנה האסטרוגנן. חשוב לבדוק אם הסויה עברה התססה שמסלקת רעלנים מהסויה ולא להגזים בכמויות - עד מנה ליום. בהצלחה, נדב

21/10/2004 | 19:34 | מאת: עפרה

נדב שלום, תודה על תשובתך. עדיין לא ברור לי האם מוצרי סויה הם טובים או לא. בכל אופן לי יש רצפטורים שליליים ואני גם לא צורכת כל כך מוצרי סויה, שאלתי היא יותר לגבי הבת שלי שמכיוון שהיא צמחונית היא אוכלת בעיקר שניצל סויה ולכן שאלתי אם יש בכך נזק מצטבר לעתיד תודה עפרה

מנהל פורום סרטן השד