הבשורות - לא משהו
דיון מתוך פורום סרטן השד
היה לי יום נח'ס. קיבלתי את התוצאות הפתלוגיות מהניתוח. תחילה נאמר שהגידול הוא in situ בגודל 5 מ"מ והוציאו גם סביבו. ועכשיו - הוא היה GRADE 2 אבל, נמצא גם: Lower extention: Breast lissue one foens of: invaive ducial carcinoma measuring 0.2 *0.2 cm. grade 2 and duce with carcinoma in situ. איני מבינה מה הפירוש שבאותו המשפט כתוב פולשני ו in situ. בכל מקרה אני אמורה לעבור שוב ניתוח והפעם סיפור הבלוטות. שאלותיי לרופאות המסורות שלנו: א. למה לצפות? ב. מה הסיכוי בכזה סיפור למצוא גם בלוטות נגועות? ג. מה המשמעות של GRADE 2 בשני הממצאים מבחינת אופי הטיפול והסיכון בגודל שכזה? הכירורג הנחמד (והוא היה עלא כפק - רק שאני הייתי נסערת ומבולבלת) אמר שאני ברת מזל שהממצא הזה נמצא כי לא היה סיכוי לאתר אותו בדרך אחרת. האמנם? כבר הייתי בקטע של התעשתות והנה שוב צללתי. אבל........ מתאמצת מאד לקוות לטוב. תודה לכן.
סליחה אך המילים באנגלית קפצו - מקווה שאפשר יהיה להבין. שוב תודה.
למקוה לטוב תמשיכי לקוות לטוב כי הבשורות באמת לא משהו..נורא. הגידול שנמצא אצלך הוא הגידול השכיח ביותר שרואים. ישנן 3 דרגות של ממאירות התאים ואצלך היא 2 , שזה כאמור רוב הגידולים. בנוסף נמצאו בגידול אזורים לא פולשניים, שהם בכלל הפחות בעייתיים. ממה שהבנתי , שולי הניתוח לא נמצאו נקיים ולכן את זקוקה לניתוח חוזר. ובגלל שחלק מהגידול היה גם פולשני, יש צורך לבדוק את הבלוטות. מימדי הגידול הפולשני קטנים מאד ויש לקוות שהוא לא הגיע לבלוטות. זה באמת לא כל כך רע, אלא שעל סמך הביופסיה חיכית, כנראה ובצדק, ליותר טוב. חשוב מה תהיה תשובת הבלוטות, הרצפטורים והשאר.. כדאי לך גם לקרוא קצת באתר על המושגים הללו. המשיכי לקוות לטוב, כי יש לך לכך סיבות טובות.
תודה ד"ר. אני קוראת וקוראת (וכי מה נשאר לי בלילה מתוח ללא שינה?...) אך לא הכל לגמרי מסתדר עם תוצאות הממצא הזה שלי הספציפי. וגם: א. לא נאמר שיצטרכו להגדיל את השוליים ושייכנסו שוב לשד. האם צריך לדעתך? ב. כל הזמן מציקה לי המחשבה שאם היה מונח שם משהו כזה אולי מסתובבים עוד כאלה במרחבי השד שלא אותרו בממו ובאולטרה. איך יודעים על קיומם בגודל כזה. האם צריך בגלל זה להחיש את תחילת הטיפולים. הרצפטורים חיוביים והכירורג דווקא היה מבסוט מכך. תודה.