אנטיביוטיקה + קסלודה, שאלה דחופה לרופאות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/08/2004 | 17:56 | מאת: מילי

מספר ימים לאחר טיפול בטקסוטר חליתי בדלקת גרון ועלי לקבל אנטיביוטיקה. האם אפשר לקחת בו-זמנית גם את כדורי הקסלודה, או -אולי- כדאי לדחות במספר ימים את לקיחתם? (אין לי כרגע עם מי להוועץ ואני חוששת שייגרם נזק) תודה מראש.

23/08/2004 | 18:59 | מאת: דר' רות לאופר

מילי מה שהכי חשוב כרגע זאת ספירת הדם שלך. אם לא עשית לאחרונה, עשי מיד!! לגבי הקסלודה לא יקרה שום אסון אם תדחי במספר ימים את התחלת בליעת הכדורים. אבל עשי ספירת דם לפני זה ומוטב שתסיימי את האנטיביוטיקה. וחוץ מזה, אין דבר כזה שאין עם מי להתייעץ! אם רופאך איננו, תמיד יש תורנים במחלקות. וחוץ מזה אנחנו כאן!

23/08/2004 | 20:30 | מאת: מילי

לד"ר לאופר, תודה על תשובתך המהירה! ספירת הדם שלי (לאחר 5 זריקות נופוגן) תקינה. 7000 לויקוציטים. אם הבנתי נכון, להמתין עם הקסלודה עד לסיום האנטיביוטיקה? וזה מוביל אותי לשאלה הבאה: האם יש מניעה לקחת אנטיביוטיקה לאחר נופוגן? ושוב, תודה מראש ותודה שאתן תמיד מוכנות וזמינות.

מנהל פורום סרטן השד