האם יש סיכוי

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

17/06/2015 | 12:32 | מאת: אמא שלT

הי, אני בת 45 עוד כ4 חודשים אמא לקטנה בת שנתיים שאותה הבאתי בגיל 43 בניסיון ראשון ללא צורך בשום עזרה. חיכיתי לצערי ועכשיו אני רוצה עוד אחד ולצערי יש לי רק עוד 4 חודשים בקושי כדי לנסות להביא עוד אחת בלי לקחת משכנתאות. יש לי ביציות ששאבתי לפני 4 שנים בערך (8 ביציות). מישהי יכולה לעזור לי מה אני יכולה לעשות ואם יש סיכוי להכנס להריון בלי לעשות הפריות במשך שנים ולקחת משכנתא? תודה רבה מראש...:)

19/06/2015 | 09:03 | מאת: קרן

אמא יקרה, כל עוד מבייצים יש סיכוי, אבל הוא בהחלט יורד משמעותית עם הגיל. מצד שני, העובדה שילדת כבר, ועוד בגיל 43 בלי עזרה, היא בהחלט סימן מעודד, שאומר שלא כדאי לוותר בלי לנסות. אני לא יודעת איפה את עומדת מבחינה "בירוקרטית" מול הקופה, אבלאם יש לך אישור ואת כל הבדיקות, הייתי מתחילה בטיפול אתמול ומספיקה לדחוס אולי שני סבבים לפני יום ההולדת. אם אין לך אישורים ובדיקות, תריצי הכל בשיא המרץ ואולי תספיקי שאיבה אחת. אחר כך, אם זה חלילה ייכשל, יש לך את 8 הביציות המוקפאות, שבהן תוכלי לעשות שימוש בעלות לא גבוהה, להבנתי, גם אחרי גיל 45, כי העלות העיקרית היא השאיבה וההורמונים לייצור הביציות. ולהן גם יש סיכוי טוב יותר כי הן ביציות "צעירות" יותר. אם, חו"ח, כל זה ייכשל, תצטרכי לעשות חושבים, לשבת עם רופא שאת מאמינה בו ולראות את הנתונים ה"יבשים" שלך, ולקבל החלטות קשות. תמיד תוכלי לנסות הזרעות (שוב זו לא עלות גבוהה, ונדמה לי שאפילו הקופות מאשרות בגיל מבוגר), או שוב לקוות שיצליח לך בלי עזרה.... המון בהצלחה. נשמח לעדכונים

22/06/2015 | 18:24 | מאת: שתיל

בגיל מבוגר. הילד יכול לצאת מנגוליאיד.

22/06/2015 | 20:38 | מאת: קרן

קודם כל, המונח הוא "תסמונת דאון". שנית, זה אמנם סיכון שעולה עם הגיל אבל הוא קיים בכל גיל, ויש בדיקות שיכולות לשלול אותו. וחזקה על השואלת, ועל רופאיה, שהם יודעים את הסיכונים.

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה