לקראת שלב ג

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

13/11/2014 | 17:46 | מאת: שרית

היי, לפני 5 שנים בערך עברתי הפרייה וזכיתי בבת מדהימה... בדרך לסיבוב נוסף, הפעם רק החזרה (יש לי ביציות מוקפאות), אשמח לקבל פרטים על התהליך. כבר התחלתי עם אסטרופם, כמעט שבוע, עדיין לא יודעת מתי תהיה ההחזרה. בהצלחה לכל הבנות שבדרך. שרית

18/11/2014 | 20:40 | מאת: מטופל"שית

בתור מישהי שיש לה בן ובת מקסימים מהטיפולים אני מברכת אותך בברכת הצלחה בסבב הנוסף :) ואצלי בכל אופן הסבב השני היה הרבה יותר קל נפשית - כי כבר ידעתי שניצחתי פעם אחת והייתי מוכנה לניצחון נוסף ואכן...הניצחון הזה חוגגת 4 חודשים :) ולעינייננו - תהליך החזרה של מוקפאים קצת יותר קל מהפרייה מלאה, בד"כ מקבלים סוג של תמיכה ומוודאים ביוץ ומחזירים מוקפא - לא מעודדים ביציות נוספות. כמה מוקפאים יש לך? מה הרופא שלך ממליץ?

18/11/2014 | 20:49 | מאת: שרית

היי, תודה על התגובה, בסבב הראשון הפורום הזה היה ממש פעיל, ממש מוזר שכיום אין כמעט תגובות :-\ לענייננו, יש לי 9 מוקפאים, הם מוקפאים בשלשות, הרופא ממליץ להחזיר שלושה. האם את יודעת אם ממשיכים עם התמיכה אחרי ההחזרה? לכמה זמן? האמת שכבר שכחתי מה היה בפעם הקודמת..

19/11/2014 | 08:08 | מאת: קרן

אז שיתקנו אותי אם אני טועה, אבל לדעתי זה תלוי ברופא ובמקרה הפרטי שלך. אם הביוצים שלך תקינים לגמרי וככל הידוע אין לך שום בעיה (נניח בטיפולים על רק מובהק של בעיית זרע) אז לפעמים עוקבים אחרי הביוץ הטבעי, מחזירים את העוברים כמה ימים אחרי הביוץ ואז אפשר לתת לגוף לעשות את שלו בלי שום תמיכה, כמו בהיריון "רגיל". במקרים אחרים מעדיפים לשלוט בכל העניין יותר ונותנים הורמונים לפני (אסטרוגן) ו/או אחרי (אסטרוגן ופרוגרסטרון) ההחזרה. שיהיה המון בהצלחה. אל תשכחי לעדכן! נ.ב. כן, הפורום רדום הרבה יותר, לצערנו. זה קרה בעיקר מסיבות טובות והיא שכל מנהלות הפורום כבר עם שני ילדים קטנים ועסוקות מאוד, אבל בכל זאת זה חבל. אם יש למישהי רצון ויכולות להצטרף אלינו, או הצעה איך לעורר קצת את הפורום נשמח מאוד לשמוע.

19/11/2014 | 09:11 | מאת: מטופל"שית

גם אותי זה ביאס בהתחלה. אני זוכרת שהייתי מבלה חצי יום בפורום בסבב הקודם והיה פה ככ חם ונעים :) אפילו נפגשתי עם אחת הבנות ועד היום אנחנו חברות ...מקווה שנצליח להחזיר את זה גם עכשיו. עם כל המדיה החברתית שיש היום כנראה שהפורום הזה 'זקן' מידי :) ממה שאני יודעת לא כולם שורדים את תהליך ההפשרה ולכן זה בסדר שהוא מפשיר שלשות ...וגם אם כולם ישרדו בד"כ למוקפאים יש סיכויים נמוכים יותר מלעוברים טריים ולכן נהוג להחזיר אחד יותר ממה שהיו מחזירים במחזור טרי. לגבי התמיכה זה משתנה בין רופא לרופא...אצלי נתנו לי תמיכה עד שבוע 10 בהריון הראשון ו-12 בהריון השני.

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה