משתפת בהתלבטות

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

22/06/2014 | 13:21 | מאת: קרין

שלום, אני בת 39. הריון ראשון בגיל 33.5 בצ'יק. הריון שני בגיל 36 עם איקקלומין בלבד בפעם הראשונה אחרי שלא הצלחנו 10 חד'. לבעלי יש מורפולוגיה נמוכה. עכשיו רוצים את השלישי ובערך חצי שנה לא הולך. הרופא הציע הזרעות. אני מאוד מתלבטת. חוששת מתאומים ומסיכון למומים כי "כל טיפול הוא התערבות בטבע". יש עוד סיכוי באופן טבעי? אני גם כועסת על עצמי שלא התחלנו לנסות מוקדם יותר- עכשיו הקטנה בת שנתיים. פשוט לא הרגשתי מוכנה לזה אבל אולי איחרנו את המועד?? אשמח לדעתכן. תודה !

22/06/2014 | 14:13 | מאת: מטופל"שית

קודם כל ברוכה הבאה :) תמצאי כאן בית חם אוהב ותומך לכל התלבטות שלא תעלה על הדרך. מס' שאלות / הבהרות :) אני מבינה שהרופא המליץ על הזרעות - האם עם גירוי הורמונאלי או על בסיס טבעי? מכיווו שהבעיה היא אצל בעלך אני מבינה ממך שנושא הביוץ והביציות שלך בסדר - ולכן ניתן לעשות את ההזרעה על בסיס טבעי וככה להוריד את הסיכוי לתאומים. מה גם שבגירוי איקוקלמין יש סיכוי לתאומים. לגבי המומים - אני מכירה את הסטיגמה אולם לא הוכח מחקרית עדין שטיפולי פוריות מעלים את הסיכוי למום וברוך השם אני מוקפת בחברות מטופלות שילדו ילדים מקסימים ללא שום בעיה רפואית! לגבי הסיכוי הטבעי - תמיד הוא קיים! אני שומעת ניסים ונפלאות על כאלה שהאחוזים ממש לא היו לטובתם והטבע עשה את שלו - השאלה היא כמה בא לכם לחכות ואם בכלל...או האם תוכלו לקבל את עובדת שני הילדים ולא יותר. אין ספק שהגיל מתחיל להיות פונקציה בשלב הזה... מאחלת בהצלחה! מחכים לעדכונים

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה