מועד החזרה

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

11/05/2014 | 18:58 | מאת: דניאלה

הי חברות חדשות וותיקות, חלקכן אולי זוכרות אותי מסבב הטיפולים הקודם שלי, שהסתיים בתינוקת חמודה אחרי 6 הפלות :) שנה וחצי אחרי, התחלתי שוב ללא הזרעות, מיד Ivf, עם אותו רופא שאני סומכת עליו מאוד, אבל משהו אחד השתנה ורציתי לשאול מה דעתכן. אני מרגישה שבגלל שהרופא יותר לחוץ עכשיו בזמן (הוא עבר לבית חולים אחר ויש לו בערך פי שתיים מטופלות) הוא מסדר את הלוז שלו ככה שיהיו כמה שיותר מטופלות ביחד. זה בולט לי במיוחד במועד החזרת העוברים. בטיפולים הקודמים, תמיד היו מודיעים לי כמה הפריות היו ורק לאחר יום-יומיים קובעים את מועד ההחזרה, בהתאם להתפתחות העוברים והחלטת הרופא, לחכות לבלסטוציסט, לעשות החזרה כפולה וכן הלאה. הפעם זה ממש שונה, מודיעים לי כמה הפריות היו וגם באיזה יום לבוא. זה מטריד אותי. האם זה אומר לדעכתן משהו על איכות העוברים? הרי איך אפשר לדעת מראש, פחות מ-24 שעות לאחר השאיבה, מה יהיה מצב העוברים? הפעם למשל אמרו לי לבוא ביום הרביעי, שזה קצת לא לכאן ולא לכאן... ברור לי שהרופא רוצה בטובתי, אין לי ספק בזה וברור לי שבכל מקרה העוברים מתפתחים ברחם (אם הם מתפתחים) וזה בכל זאת מטריד אותי קצת. מה דעתכן?

12/05/2014 | 22:01 | מאת: קרן

אני לא יודעת מה המשמעות של החזרה ביום הרביעי ומציעה לשאול את הרופא, אבל בגדול מועד ההחזרה תלוי מאוד גם במספר ההפריות, בגיל ובהיסטוריה שלך, האם העוברים בעבר שרדו לשלב הבלסטוציסטים, שרדו להקפאה וכו'. במקרה שלי, לדוגמה, בסבבים שבהם רצו להחזיר רק את העוברים הטובים ביותר ההחזרות נקבעו ליום השלישי שאחרי השאיבה, כדי לראות את ההתפתחות במעבדה ולהחליט את מי להחזיר, ואילו בשלב שבו הרופאה החליטה שנחזיר את כל מה שיש, ההחזרות עברו ליום השני אחרי השאיבה, בהנחה שהרחם הוא המקום הטוב ביותר בשביל העוברים. (לשלב הבלסטוציסטים לא חיכינו אף פעם ונדמה לי שזה לא מקובל בגילי). יש גם שיקול פרקטי שלא עושים החזרות בשבת, לפחות באסותא רמת החי"ל, אז כשהיו שאיבות ביום חמישי ההחזרות נקבעו לי מראש ליום ראשון. ואגב, במקרה אלה היו שני הסבבים המנצחים שלי :-) אבל תמיד תמיד כדאי לשאול את הרופא מה השיקולים שלו, כי כל מה שנאמר כאן יהיה רק בגדר ניחוש.

15/05/2014 | 09:59 | מאת: דניאלה

כמו שקרן כתבה, יש כל מיני שיקולים ואיכשהו הם נעלמים במקרה הזה ופשוט אומרים לי מתי לבוא, בלי להתייחס לטיפולים קודמים, איכות העוברים וכו. זה מה שמטריד בעיני. אבל החלטתי לשחרר את זה, אני סומכת על הרופא שלי ובסופו של דבר העוברים ברחם עכשיו, אז אני מתעסקת בלדמיין אותם נתפסים חזק חזק ולא מרפים, בלי לחשוב על באיזה יום הם הוכנסו ;) אגב, שאבו 4 ביציות והודיעו לי שהיו 3 הפריות וכשהגעתי להחזרה היו פתאום 4 עוברים. קרה לכן פעם?...

13/05/2014 | 07:10 | מאת: מטופל"שית

מסכימה עם קרן... סהכ ההחזרות מתבצעות בין יומיים ל 4 אחרי השאיבה. אולי הוא משריין מראש אולם אם היה משהו שונה בהתפתחות היה דוחה / מקדים... מה שאת צריכה לשאול את עצמך זה אם את סומכת עליו ומרגישה שהוא נותן לך ולפרוטוקול הטיפול שלך את מלוא תשומת הלב... אם התשובה היא כן. אז היי רגועה ;-) בהצלחה!!! מחכות לעדכונים

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה