IVF ופרופסור דירנפלד

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

15/03/2014 | 00:24 | מאת: מבולבלת

היי בנות, פעם ראשונה שאני נתקלת בפורום הזה שנראה מאוד תומך ועוזר (ואני מטיילת בהרבה פורומים בנושא בחודשים האחרונים). אנחנו 7 חודשים בטיפולי פוריות, השבוע מתחילים סבב 3 של הזרעות (לא אופטימיים במיוחד). נראה שIVF מחכה בפתח + היסטרוסקופיה בעקבות פגם מילוי קטן והעובדה שהרירית שלי דקה (6). 1. אשמח לשמוע איך מתנהל כל התהליך של IVF מבחינת אפשרויות טיפול (פרטי/ציבורי) ואיך מתחילים אותו? 2. ראיתי הרבה המלצות על פרופסור מרתה דירנפלד ואנחנו שוקלים לפנות אליה באופן פרטי - איך הזמינות שלה למטופלות פרטיות? והאם אתן יודעות פרטים עדכניים לגבי עלויות IVF איתה? שבת שלום

16/03/2014 | 14:49 | מאת: מטופל"שית

ברוכה הבאה, אנחנו מאחלות לך קליטה מהירה ובעה הריון קל ומשעמם בקרוב :) לגבי IVF - נתחיל עם הבסיס העובדתי - זה די דומה להזרעות. המינון של ההורמונים קצת יותר גבוה כדי לגרות לכמה שיותר ביציות (בעוד בהזרעה מנסים להגיע ל-2 גג 3), בשלב שבו אנחנו קרובות לביוץ נערך תהליך השאיבה בהרדמה מלאה (עיניין של 20-30 דק') ולאחר יומיים-שלושה בהתאם להתקדמות מוחזרים העוברים לגוף בדומה להזרעה. לגבי פורמאליות ועלויות - זה משתנה בין קופה לקופה ובין רופא לרופא. ישנם רופאים שעושים את כל התהליך דרך האמצעים של קופת החולים וזה אומר גם תהיל ליווי, שאיבה והחזרה דרך בתי החולים הציבוריים ולכן העלויות הן בסיסיות וכוללות בעיקר את ההורמונים. לעומת זאת יש רופאים שלוקחים עלות נפרדת על הליווי (גם זה משתנה) ועושים את תהליך הליווי בביח פרטי. סתם כדוגמא - אני לא שילמתי כסף לרופא הפרטי שלי אלא רק על הפעולות במדיקל סנטר הרצליה. לכן חשוב בבחירת הרופא לבדוק לפני את כל נושא העלויות והתהליך. מקווה שעזרנו :)

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה