קצת מבולבלת?

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

21/02/2014 | 00:01 | מאת: גלי

שאלה:... כשהרופא אומר שביום השני / שלישי לווסת לבוא למחלקת IVF כדי לעשות אולטרסאונד, ובדיקות דם... ואז להתחיל בפרוטוקול לקראת פרוטוקול הIVF... אני אמורה לקבל ווסת מחר (יום שישי)... ואז להגיע ביום א' בבוקר אך אם קיבלתי עכשיו שבעצם השעה 23:30.. (זה נקרא יום שישי?) למען האמת לא יודעת עם קיבלתי.. יש לי הפרשות חומות לא ממש ווסת, סליחה על התיאורים... אם בעצם אני סופרת את היום יום ה', יש מצב אני מפספסת את האפשרות לפרוטוקול במחזור הזה.. האופציה השניה היתה לקחת ביום השני לווסת כדור אסטרופם 2 מ"ג. (ויש בדיקות דם מווסת קודמת)... אוף אני מבולבלת אשמח לתשובה בהקדם... תודה מראש.

21/02/2014 | 09:21 | מאת: קרן

בשאלות כאלה תמיד עדיף לשאול את הרופא עצמו, אבל בגדול אני יכולה לומר לך שבדרך כלל מחשיבים את היום הראשון כיום של הדימום ממש, לא של הפרשות חומות, וגם קובעים שאם מקבלים מחזור בשעה מאוחרת (לי הרופאה אמרה אחרי שמונה בערב) זה כבר נחשב יום למחרת. כלומר, לפי כל זה, אין שום בעיה שתתחילי ביום ראשון. הבעיה היחידה עם תשובה כזאת יכולה להיות במקרה שיש לך מחזורים מאוד קצרים ,נניח של 24-25 ימים, אבל אם מדובר על מחזור ממוצע של סביב 28, זאת ההנחיה שאני מכירה. בהצלחה!

21/02/2014 | 10:17 | מאת: גלי

בוקר טוב :-) תודה על התשובה, אכן שמעתי את הטענה הזאת פעם אך לא הייתי בטוחה.. והווסת מגיעה אצלי כל 28-29 יום.. אז אני הכי רגועה עכשיו צריך לעבור את השבת עם בטן מרוגשת לקראת יום ראשון והכל יהיה בסדר.. שוב המון תודה ושבת שלום

21/02/2014 | 23:56 | מאת: בלינקי

את לא אמורה לשבור את הראש על מה נחשב יום ראשון/שני וכו'...אני בד"כ מסמסת לרופא שלי איך שאני מקבלת ווסת והוא שולח לי בחזרה הנחיות. כמובן שאת כל ההנחיות לפרוטוקול עצמו הוא נותן לי הרבה קודם..שבועיים-שלושה לפני שאני אמורה לקבל ווסת...בהצלחה!

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה