IVF ראשון - כמה בעצם עולה? יש החזרים בכללית מושלם?

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

09/02/2014 | 14:33 | מאת: איילה

רופא הקופה המליץ להתחיל טיפולי IVF ואמר שיש השתתפות עצמית של 600ש"ח תשלום אליו ועוד 1200 ש"ח תשלום לבית החולים שעושה את השאיבה וההחזרה. לא ברור - האם אלה מחירים קבועים או שלכל רופא בקופה מחיר אחר? האם יש החזר של המושלם לסכומים הנ"ל? לעזרתכן/ם הדחופה אודה

09/02/2014 | 22:31 | מאת: נועה

הי איילה אני לא יודעת מה הכללים של כללית מושלם, אני מניחה שאת מטופלת של רופא פרטי. לכל רופא יש הסדר אחר ועלויות אחרות לטיפולים. יודעת להגיד לך שכשאני טופלתי דרך מכבי אצל רופא עם הסדר, ההשתתפות העצמית היתה מצחיקה. שווה להרים טלפון לקופה שלך ולברר ישירות מולם לגבי הרופא שלך. בהצלחה גדולה

10/02/2014 | 22:30 | מאת: מטופל"שית

אז אני מנסה שוב :) אני נמצאת בכללית ועדין מתקשה לתת לך תשובה ברורה :) צריך לקחת כמה דברים בחשבון: 1. פרוטוקול ומינונים - תלוי בכמות התרופות, סוג התרופות, ומינון. 2. האם הרופא מקבל אותך בפרטי או כחלק מהשירות של הקופה (אצלי לדוגמא בסבב הראשון הרופא ביקש 1000 ש"ח למחזור טיפול ואילו בסבב השני עם רופא אחר הוא לא לקח כסף) 3. האם התהליך מתקיים בביח ציבורי עם טופסי 17 והפניות או בבי"ח פרטי (אסותא/מדיקל) אני לדוגמא שילמתי 600 ש"ח למדיקל מיד חודש. חשוב שתשבי עם הרופא שלך ותביני אם יש אופציות זולות יותר כמו לדוגמא שימוש בביח ציבורי. בוודאות אני אומרת לך שיש כאלה שעושות את כל הטיפול דרך הקופה ומשלמות רק על התרופות. את צריכה לעשות את השיקול הכי נכון עבורך. בהצלחה :)

11/02/2014 | 16:51 | מאת: איילה

היי מטופל"שית! אני לא מטופלת פרטית בכלל, עד היום נבדקתי אצל הרופא בקופת החולים. בינתיים ממתינה לתשובה ממשרדי הכללית אבל בעיקר מטריד אם הטיפולים יכולים באמת להיות בחינם ורופא בקופה מפנה אותי אוטומטית למסלול פרטי בתשלום. עברתי 3 הזרעות וכעת הופניתי להמשך ב IVF. לא ביקשתי שום דבר פרטי...

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה