היי בנות... התייעצות

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

02/11/2013 | 18:44 | מאת: מטופל"שית

יום שישי היתה שאיבה, שאבו 8 ביציות ( בהתחלה התבאסתי כי זה הכי נמוך ששאבו עד היום) היום התקשרו להגיד שמתוכם הופרו 6 ( ואז כבר שמחתי כי באחוזים זה הכי גבוה שהיה עד היום :-)) ואז האחות אמרה שהאיכות שלהם טובה ( שזה גם די חדש בדרכ האיכות שלהם בינונית) וכי הרופא שלי רוצה לנסות לגדל בלוציסט ... אז אשמח מהמנוסות שבינכן מזה אומר?

03/11/2013 | 08:28 | מאת: קרן

היי מטופלשית, קודם כל סחתיין על אחוז ההפריות הגבוה, ועל איכות העוברים.זה הרבה יותר חשוב, לדעתי, ממספר הביציות. לגבי הבלסטוציסט אין לי שום מידע אישי, כי אצלי לא הגענו לשלב הזה, וגם לא היו לי מוקפאים. אני יודעת מקריאה שעובר שמצליח לגדול לשלב הבלסטוציסט הוא בעל סיכויי השרשה והתפתחות מצוינים, בין אם טרי ובין אם מוקפא, כי כנראה שהרבה מאוד מהעוברים שלנו פורשים ממש בימים הראשונים אחרי החזרתם לרחם, רק שאנחנו לא יודעות את זה.מצד שני, לפחות ההגיון הבריא אומר שהרחם הוא המקום הטבעי לעוברים ולכן עובר שמפסיק להתפתח במעבדה יכול היה אולי-אולי בכל זאת להמשיך ברחם. אבל זה משהו שתמיד תמיד יהיה קשה למדע להוכיח (אין דרך לבחון את אותו עובר פעם ככה ופעם ככה....). כשיש הרבה מאוד עוברים המטרה בגידול בלסטוציסטים, למיטב ידיעתי, הוא לבחור להחזיר את הטוב/ים ביותר, או חלילה במקרים של כשלונות חוזרים לראות באיזה שלב העוברים מפסיקים להתפתח. אבל שוב, כל מה שאני אומרת כאן הוא מקריאה באינטרנט בעיקר, ולכן לא רק שזה לא מידע מוסמך, הוא גם לא נסמך על ניסיון אישי. אני הייתי מציעה לך לדבר ישירות עם הרופא שלך (לא דרך האחות) ולשמוע את נימוקיו. האם הכוונה לחכות ולהחזיר לך רק בלסטוציסט? או להחזיר כרגיל ביום 3, ולנסות לגדל את הנותרים לבלסטוציסטים להקפאה? האופציה השנייה די מקובלת, לפחות באסותא רמת החי"ל (וזאת חלק מהסיבה שיצא להם שם לא טוב במוקפאים, לדברי הרופאה שלי שלא בצדק). מחכה לעדכונים משמחים!!!!

03/11/2013 | 18:26 | מאת: קרן

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה