תוצאות fsh

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

30/10/2013 | 06:29 | מאת: רעות

שלום בנות. אני לאחר 2 הפלות בשנה האחרונה שהסתיימות בשבוע 5/8 עשיתי בדיקות דם לקרישיות הדם ועוד בדיקות דם נוספות. הfsh יצא 13.40 הרופא אמר לי שזה גבוהה שאעשה שוב את הבדיקה במחזור הבא ואם שוב יהיה גבוהה נתחיל בטיפולים אני בלחץ מטורףףף

31/10/2013 | 14:39 | מאת: קרן

היי רעות, ראשית מאחלת לך שהות קצרה איתנו, מכל הסיבות הנכונות. שנית, גם אם תזדקקי לטיפולים אין צורך להיות בלחץ מטורף (למרות שזה מובן מאוד), ואני מבטיחה שנעשה כמיטב יכולתנו להסביר ולהרגיע. אבל כדי שנוכל לנסות לייעץ, חסרים כמה פרטים. בת כמה את? האם יש לך ילדים? האם הכניסות להיריון שהסתיימו בהפלות היו קלות ומהירות? וכו'. והכי חשוב: האם את מטופלת אצל רופא שמתמחה בפוריות, להבדיל מרופא נשים שהוא "גם" מוחה לפריון? אלה שני תחומים די נפרדים, ואם יש לך בעיות כניסה להיריון חשוב מאוד להיות בטיפול אצל רופא פוריות מומחה. מחכה לעוד פרטים, ומקווה שנוכל לעזור להרגיע :-)

03/11/2013 | 11:25 | מאת: רעות

היי בנות אני אהיה בת 30 אוטוטו, היה לי הריון ראשון שהסתיים בהפלה כי היה שק ללא עובר. הריון שני הסתיים בלידה ברוך ה והיום יש לי ילדה בת שנתיים ו3 חודשים . לפני שנה היה הריון שהסתיים בהפלה בשבוע 5 באופן עצמאי וקיבלתי ציטוטק לרוקן את הכל והריון אחרון הסתיים בהפלה בשבוע 8 לאחר שהופיעו סימני דם ובבדיקה התגלה שאין דופק לאחר שנצפה שבוע לפני דופק. אני מטופלת אצל רופא דמומחה בתחום הפיריון.

04/11/2013 | 08:12 | מאת: קרן

זהו ערך קצת בעייתי למדידה כי הוא תנודתי, הערך שלך לא גבוה במיוחד, את צעירה, ועושה רושם שאת נכנסת להיריון בקלות. מכל הסיבות האלה אני ממש לא חושבת שיש לך מה לדאוג בענייני רזרבה שחלתית (מה שה-FSH אמור לבדוק). הבעיה אצלך, נדמה, היא עם הפלות ולא עם כניסה להיריון. האם התחלת בבירורי קרישיות וסיבות אחרות אפשריות להפלות חוזרות (רמות פרוגרסטרון נמוכות מדי, משהו במבנה הרחם, ועוד)? אמנם ייתכן שאת גם בגדר מקרה סטטיסטי מצער, אבל לטעמי שלוש מתוך ארבע היריונות שהסתיימו בהפלה מדליקים אור אדום. יש רופאים (כמו הרופא שלי) שמאמינים במקרים מסוימים במתן קלקסן מניעתי גם אם בדיקות הקרישיות תקינות. אני במקומך הייתי מגיעה לייעוץ אצל רופא להיריונות בסיכון גבוה, ורצוי כזה שמתמחה בהפלות חוזרות. בהצלחה

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה