חדשה...

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

23/09/2013 | 14:08 | מאת: טלי

שלום לכולן, כיף למצוא פורום כזה , בהרגשת הקלולסיות הזאת שאנחנו חווים עכשיו. אני בת 40.5 נשואה פעם שנייה, עם שתי בנות גדולות מנישואין ראשונים. בעלי ואני החלטנו לנסות להביא ילד משותף (אין לבעלי ילדים קודמים), עד עכשיו ניסינו את שיטת היום כן יום לא, והמרדף אחר ערכות הביוץ, לצערי זה בינתיים לא הלך, רופא נשים שלח אותי אמש לעשות בדיקות הורמונליות, וראיתי ש ה FSH שלי גבוה (9.95), מה עושים עכשיו? לאן הולכים מכאן? אילו הליכים עומדים בפנינו, האם להילחץ מהתוצאה? כמו שאמרתי..קלולס לחלוטין אשמח לשמוע על ניסונכן, וחוויותיכן בתחום, תודה מראש וחג שמח

24/09/2013 | 20:12 | מאת: אני

הערך שלך לא מאוד גבוה בהנחה שבוצע בימים הראשונים של המחזור ואם ערך האסטרדיול הוא מתחת ל 200, אפשר להמשיך לנסות או לפנות למומחה פוריות שיחל במעקב זקיקים עם us ובדיקות דם. בהצלחה

25/09/2013 | 07:54 | מאת: קרן

בטח בגיל שלך. חוץ מזה שאני ממש לא מאמינה גדולה בבדיקות FSH, מניסיון שלי ושל הרבה מאוד בנות כאן בפורום, לטוב ולרע. זאת בדיקה עם הרבה פספוסים, ובכל מקרה היא מעידה רק על הרזרבה השחלתית שלך (שכולנו יודעות שהיא לא נפלאה בגיל 40+ גם בלי אף בדיקה) אבל זה לא אומר שאת לא מבייצת כל חודש בחודשו כרגע, ושעם טיפול הורמונלי אם תגיעי לזה לא תפיקי מספר יפה של ביציות. לי היו תוצאות יפות עם FSH גבוה בהרבה, והיו כאן נשים בגילנו עם FSH נמוך שלא הצליחו. אם חשוב לך מאוד לדעת את הרזרבה השחלתית שלך יש בדיקות מדויקות יותר (בדיקת דם בשם AMH ואולטרה סאונד זקיקים משוכלל בתחילת המחזור. את שתיהן נדמה לי שאפשר לעשות רק פרטי), אבל אני אישית פשוט בעד להיכנס לטיפולים ולראות. התוצאות בשטח יעידו אלף מונים יותר מאשר כל בדיקה כזאת. אם תפרטי קצת מה עשיתם עד עכשיו, כמה זמן אתם מנסים טבעי וכו', אשמח לפרט לך עוד על התהליכים האפשריים העומדים בפנייך. ונקודה אחת חשובה כבר עכשיו, שהרבה פעמים "מתפספסת": שבעלך יילך כבר עכשיו לבצע בדיקת זרע. את ה"חשודה" העיקרית בגלל הגיל, אבל זה לא אומר שאין אצלו בעיה (אין לו ילדים קודמים, ובכל מקרה חצי מבעיות הפוריות הן גבריות), ובגלל הגיל שלך ממש חבל על הזמן שלכם.

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה