קרן-אור שלי

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

26/06/2013 | 10:17 | מאת: נורית

מה שלומך? בענייני חופשה שרשמת לי למטה ברור מכאן שהחיים שלנו סובבים סביב נושא הטיפולים. בעלי מתכונן לסוע לחו"ל מטעם העבודה, מה עושים במקרה כזה שייפול לי על טיפול? האם הוא יוכל להקפיא את הזרע? איך זה עובד במקרה כזה, ידוע לך? אגב, שמעתי שיש גם IVF "טבעי" ללא הורמונים. שמעת על זה משהו? למי זה מומלץ? משהו שמח: הזקיקים גדלו אחד 13 ועוד אחד 12 ואפילו צץ לו עוד אחד 12. קרן, ברוך השם - יש לי למה לצפות!

26/06/2013 | 10:41 | מאת: קרן

נשמע טוב, הזקיקים היום! והאמת שבדיוק קראתי איפשהו שבפרוטוקול ארוך כמו שעשית (ואני לא עשיתי אף פעם), הזקיקים גדלים יותר לאט, אבל שאחת המטרות היא שהם יגדלו בגודל יותר אחיד, כמו שנראה שקורה לך. אז זה באמת נראה טוב.... לגבי שאלתך, אני יודעת שיש אכן אופציה להקפיא זרע למקרה שהבעל בחו"ל, אבל מעולם לא בדקתי את זה. אישית, כמו בכל מה שקשור לטיפולים, אני מציעה לברר את זה זמן יפה מראש כדי לא להיות מופתעים ברגע האחרון מאיזו דרישה רפואית/בירוקרטית/מנהלתית שדופקת טיפול שלם :-(

26/06/2013 | 10:48 | מאת: קרן

קודם כל, לעתים רחוקות הוא טבעי לגמרי. בדרך כלל מתחילים אותו טבעי, כלומר בלי הורמונים בכלל, עוקבים אחרי הזקיקים, וכשהמוביל מגיע ל-13-14 מזריקים לכמה ימים מנופור וצטרוטייד עד לשאיבה, בדרך כלל רק כשלושה-ארבעה יומיים. זה פרוטוקול שנותנים בדרך כלל או לנשים מבוגרות שלא מגיבות טוב (או בכלל) להורמונים, או לפעמים לנשים עם היסטוריה קשה של גירויי יתר (שלא רלבנטי לי ולך). יש בו הצלחות, כמובן, ואני מכירה אחת מקרוב מאוד, אבל בדרך כלל זה לוקח יותר זמן, והסיכון לפספוס הביוץ גדול יותר כי השליטה של הרופא על המחזור קטנה יותר. לכן הרופאים אוהבים אותו פחות, בדרך כלל. וגם קופות החולים לא מתות עליו כי זה בדרך כלל לוקח יותר מחזורים להשיג היריון, מה שמעלה את העלויות שלהם. מאחלת לך שאת תיכף מצליחה, ולא תזדקקי לנסות כזה דבר בכלל

26/06/2013 | 11:44 | מאת: מישי

אני מתרגשת בשבילך ומחזיקה לך אצבעות!! את מדהימה אותי ונותנת לי השראה בכך שאת אומרת יש לי סבלנות את לא יודעת כמה זה מדהים הלוואי עליי ללמוד ממך ועכשיו אולי אני יכולה לעזור הקפאת זרע אפשרית בהחלט בעלל צריך לעבור בדיקות דם עבור כמה מחלות לאחר מכן לקבוע תור בבנק הזרע ולהגיע מכיוון שזה למטרת פיריון ותודה לאל טפו טפו לא למטרות אחרות הקופה לא מכסה וזה עולה 700 שח. כדאי להתכונן מראש עם ההפניות לבדיקות דם שאפשר לקבל מהם או מהרופא שלך וקביעת התור. כמו כן לא מקיימים יחסים שלושה ימים לפני. שלך מישי

26/06/2013 | 13:49 | מאת: נורית

איך שהתחלתי להתפנות לכל הנושא הזה הכנתי את עצמי עם מטענים על גבי מטענים של אורך רוח וכוחות נפש. אבל, מצד שני לקח לי הרבה מאוד מאוד זמן לגייס את הכוחות האלו, שזה כאמור אליה וקוץ בה... (אם לא הייתי חושבת על זה כל כך הרבה לפני שהתחלתי אז אולי הייתי מתחילה בגיל מוקדם יותר). על כל פנים - אני למדתי משהו בחיים וזה שהסבלנות משתלמת. מקווה מאוד שאמשיך לומר זאת כל עוד יש לי רוח במפרסים ואמונה. אז זהו, אני ככה - סבלנית. מחכה ומחכה...... ב"ה

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה