היי בנות יקרות
דיון מתוך פורום פוריות חברתי - תמיכה
אני כרגע נמצאת בטיפול ivf השני שלי ובראשון לקחתי גונל 150 מל ומנוגון 3 אמפולות, בטיפול הנ"ל שאבו7 בציות באיכות בנונית (לא אומר לי הרבה). עכשיו בטיפול הנוכחי הרופא המליץ לי לקחת 225 גונל ולאחר מכן מנגון 2.5 אמפולות. 1. האם זה לא מינון גדול מידי??? (הייתי מעוניינת שיוריד ל200) 2. האם ההשפעה של כמות התרופות הנ"ל מגדיל את כמות הביציות או שגם מקצר את משך זמן עד לשאיבה??? תודה.
קודם כל- בהצלחה!!!! ולשאלותייך- בקשר למינון- הרבה זה עניין אינדבידואלי. הרופא לא הגדיל לך בהמון. את תהיי במעקב במשך תקופת הגירוי השחלתי והמינונים ישונו לפי הצורך, אם יהיה צורך. אני לא מבינה למה חשוב לך להוריד דווקא ל- 200. לדעתי, תני לזה את הצ'אנס הראוי. בסך הכל זהו רק הטיפול השני שלך, והרופא מנסה ללמוד מהטיפול הקודם ולשפר את כמות הביציות ואת איכותן. ההשפעה של הזריקות הנ"ל היא אך ורק על כמות הביציות שמגיעות להבשלה ולא אמור לקצר את הזמן לשאיבה. ושוב, בהצלחה!!! דורה.
קודם כל שיהיה טיפול מוצלח מדויק ואחרון בהחלט!!!!!!!! נשמע די הגיוני המינונים שקיבלת הפעם. בד"כ מגונל 150 עולים ל 225. בקפיצות במינונים של הגונל הן בד"כ בעליות של 75. ז"א עלית רק דרגה אחת בעצם. הוא איזן לך את הסה"כ בכך שהפחית את המינון של המנוגון. ז"א שאת בעצם תקבלי מינון מאד דומה לטיפול הקודם. עליית הגונל תאפשר אולי גיוס מספר גדול יותר של זקיקים בתחילת התהליך, ויכול להיות שיעלה את איכות הביציות כתוצאה מכך. אני לא חושבת שזה יקצר את הזמן עד לשאיבה, אבל זה יכול להעלות את כמות ואיכות הביציות. מחזיקה לך אצבעות לטיפול מנצח &&&&&&&&&&& שבוע טוב ובשורות טובות!
הוקל לי מאוד לשמוע זאת...(אני פשוט מרגישה כמו שפן ניסיונות ולכן מאוד קשה לי לבטוח ברופאים) תודה רבה לכן.