היסטרסקופיה אבחנתית
דיון מתוך פורום פוריות חברתי - תמיכה
אז ככה, בבדיקה אתמול הרופאה המליצה לי לעשות היסטרסקופיה אבחנתית לפני שנתחיל את ה-IVF, בעיקר כדי לראות אם יש איזו סיבה לריריות הדקות שלי. היא אפילו דאגה שיכניסו אותי בלי תור אצל מי שהיא ממליצה עליה. עברתי כבר צילום רחם, די בקלות האמת, אבל פתאום התמלאתי חששות מהבדיקה. אולי כי בהזרעות גיליתי שכל התעסקות ברחם מאוד לא נעימה לי. אבל השתכנעתי מהרופאה שזה חשוב (ובעיקר שאם ההפריה תיכשל חו"ח אאכול לעצמי את הלב שלא עשיתי את הבדיקה לפני, כמו שהיא ממליצה). מישהי יכולה לומר לי כמה זמן אורכת הבדיקה עצמה (לא ההכנות)? ואם מוצאים ממצאים זה אומר שההמלצה היא לעשות ניתוח??
עשיתי הסטרוסקופיה אבחנתית בסבב השני של IVF וזה ממש לא נורא. עשיתי את זה ביוזמתי מאחר וכל הזמן חשבתי שמשהו לא תקין אצלי, למרות שהכל היה בסדר גמור. פשוט רציתי לשלול דברים אחרים. על הדרך הרופא שעשה לי את הבדיקה עשה לי "פיפל" כי הרירית היתה מעובה (בגלל גלולות שלקחתי בהפסקה בין הטיפולים). מה שכאב זאת היתה בדיקת ה"פיפל", ממש לשניה תחושה של צריבה אבל נסבל בהחלט. הבדיקה עורכת כמה דקות, לדעתי 5-10 דקות גג. לאלה שמוצאים ממצא כלשהו עושים הסטרוסקופיה ניתוחית, לפעמים במקום עצמו. חוץ מזה, הבדיקה הזאת מאוד תועיל לך לפני טיפולים ויכול להיות שיעשו לך "פיפל". עד כמה שאני יודעת לנשים עם רירית דקה זה עוזר ואפילו אחוזי ההריונות גבוהים אחרי הבדיקה הזו. שיהיה הרבה בהצלחה וחג שמח!!
זהו, שכבר חשבתי שסיימתי עם כל הבדיקות בשלב הזה, ואז הרופאה "נפלה" עליי עם ההיסטרסקופיה. היא באמת אמרה שהיא תתעקש על הבדיקה לפני IVF שני, אם חלילה הראשון ייכשל, ולכן כדאי לדעתה לנצל כבר את הזמן כרגע, שבו אני לוקחת גלולות (בגלל ציסטה) ןלעשות את הבדיקה עכשיו. טיעון מנצח, אני חייבת להודות... אני מבינה שכדאי להתכונן כמו לצילום רחם? (משכך כאבים ו/או כדור הרגעה לפני)? אבל חמש-עשר דקות זה המון!!! בצילום רחם אני לא חושבת שזה יותר מדקה. זוכרת שחשבתי אז שלא הייתי עומדת בכאב הזה לכמה דקות.
ראיתי שהבנות כבר נתנו לך פרטים על ההליך, אם יש רירית דקה באמת ממליצים לבצע פיפל. אומרים שהכל הרבה פחות נורא מצילום רחם. אני אומרת שממש כדאי עכשיו לפני טיפול ראשון. תכסי את כל הטסטים וצאי לדרך עם דף נקי אחרי כל בדיקה אפשרית, בהצלחה מיי דיר!