אטימות...למה???
דיון מתוך פורום פוריות חברתי - תמיכה
שלום לכולן, אני חייבת לשתף אתכן במקרה שנתקלנו בו אני ובעלי היום. שבוע שעבר הצטרפתי לפורום ושאלתי לגבי בדיקת זרע. כמובן שנעניתי על ידכן ברצון וקיבלתי תשובות. בעלי צריך לעבור בדיקת זרע בביה"ח ביקור חולים בירושלים. התקשרי לבירור שעות הקבלה ונאמר לי שבין 8 ל- 15. בעלי עשה את מה שצריך...ויצא בשעה 12 במהירות הבזק לכיוון בית החוליםלמסור את הבדיקה. בדרך התקשר לשאול בדיוק באיזה קומה כדי לא להתעכב והפקידה שם התחילה לצעוק שמקבלים דגימות עד 11 ולא יבוא כי היא לא תיקח את זה ממנו, אלא אם ישלם 600 ש"ח לצורך שמירה במעבדה. לאחר ויכוחים והסבר מצד בעלי (שהיה לבדו) על כך שהנושא רגיש וזה נורא לזרוק דגימה לפח לא עזר שום דבר גם לאחר שיחה עם אחת הרופאות במחלקה. התשובה היחידה היתה שנפנה לבית חולים אחר. כמובן שכבר עברה כשעה ולא היה כבר טעם להתחיל לבקש טופסידה חדשה וכו' ונאלצנו לותר. אני חייבת להגיד שזו פעם ראשונה שאני נתקלת בעובדת אשר מתעסקת כל יום בנושא כל כך רגיש והיא כל כך אטומה ואפילו רעהה - התגובות שלה יו נוראיות ומגעילות. חשבתי להקים רעש גדול ולפנות לכל העולם עם כך, אבל אין לי כוח!!! שוב צריך לחכות 3 ימים ואני בדיוק בתקופה שאנחנו צריכים את זה לעצמנו!!! בקיצור גועל נפש! מה קשה לשמור דגימה שמימלא תגיע אליהם?
אני כמעט בטוחה שהאחות הזאת קמה ברגל שמאל על הבוקר ושכחה שיש אנשים שהם חדשים בכל התהליך הזה ושאתם ממש לא התכוונתם לאחר עם הבדיקה ולעצבן אותה אלא פשוט לא ידעתם שיש זמנים ספציפיים בהם אתם יכולים להביא את הבדיקה, יש שעה מסויימת בה המעבדה לוקחת את הדגימה ועובדת עליה והם לא ממש יכולים לחכות או לקבל מעבר לשעה שהם עובדים. כפי שציינת לרוב אנשי הצוות העובד בivf רגיש ומתחשב אבל לכי תדעי כל אחד והמצב רוח איתו הוא קם והולך לעבודה.... מקווה שלא תתקלו יותר באיש צוות לא רגיש כי גם ככה כל מה שאנו עוברים מספיק לא נעים שאנו לא צריכים עוד לחטוף מי שצריך לעזור לנו לעבור את התהליך הלא פשוט הזה (במקרה שלנו צוות הרופאים והאחיות) שיהיה לכם הצלחה ענקית ושתעברו הכל בקלות ומהר. מורן
איזו התייחסות מכוערת. אפשר היה להגיד את הכל בלי לצעוק. יכול להיות שאתם שאלתם על שעות קבלה שאינן זהות לשעות המעבדה. יכול להיות שאין בביקור חולים אפשרות לשמור את הדגימה. יכול להיות. הכל הכל יכול להיות. אבל למה להתייחס בכזו אדישות לקושי של אנשים, ועוד להרים קול בצורה שממש מזלזלת בהם? לא מבינה את זה! והייתי מצפה מבית חולים כמו ביקור חולים לקצת יותר אמפטיה בעניין של לשפוך את דגימת הזרע.. מקווה שיותר לא תתקלו באנשים כאלו ושבקרוב קרוב תעברי למעקבי הריון ולבטן מתעגלת. אמן.
תודה לכולכן על התגובה. גם אני מקווה שכולנו ניפגש בתור למעקב הריון קרוב... יום נפלא יפית