נדיקת ביתית - זה נורה חשוב
דיון מתוך פורום פוריות חברתי - תמיכה
גבר שבועיים יש לי כאבי בטים חזקים אבל נסבלים, מתעייפת מהר יותר, צריבות באיזור המין . האם זה אומר שאני בהריון ? עשיתי בדיקה ביתית והופיע לי קו אחד חזק . המחזור אמור להגיע ביום ראשון שני, הוא סביר באופן כללי . אני מאוד על העצבים כי גבר חודש שלישי מנסים ולא מצליח, האם זה תקופה סבירה שבעצם הכל בסדר ואין מה לדאוג או יש מקום לדאגה . אנחנו התחלחנו בחודש הראשון בכל 4 עד 5 ימים לאחר שזה לא הצליח התחלנו יום יום, ובחודש הזה כל יומיים . האם בדיקות ביתיות אמינות אפילו אם נכנסתי להריון רק לפני יומיים מקיום יחסי המין ?? בבקשה אני מאוד מתוחה תענו לי
בדיקה ביתי צריך לעשות כאשר יש מספר ימי איחור במחזור זאת אומרת שאם את אמור לקבל ביום שני אז צריכים לחלוף לפחות 3 ימים של איחור, כלומר עליך לעשות לא לפני יום חמישי. הבדיקות הביתיות אמורה לזהות את הורמון ההריון בשתן העניין שבשתן יש מעט מאוד אפילו ביחס לכמויות שיש בדם. יש הרבה מצבים שבדיקה ביתית מראה שאין הריון ולמעשה יש הריון שהבדיקה לא זיהתה בשל גיל הצעיר של ההריון. לחוסר האמינות של הבדיקה הביתית תוסיפי שריכוז השתן משתנה כלומר כמות הרכיבים משתנה ביחס לנוזלים שאנו שותים. {שמת לב שכאשר את כמה בבוקר השתן שלך כהה יותר מאשר שאת שותה הרבה נוזלים, לזה תוסיפי שיש שעות שהגוף מפריש יותר הורמונים ויש שעות שפחות. ועוד במסגרת ניסיונו להרות באופן טבעי אין אנו יודעים בדיוק מתאי היה הביוץ כך שאין אנו יודעים מתי היתה השרשה ומתי התחיל להיות מופרש ההורמון בדם שלאחיו יהיה גם בשתן. בקיצור סבלנות תמתיני ליום המחזור המשוער שלך ותספרי מספר ימים איחור ואז לכי לעשות בדיקת דם אם נראה לך משהוא חשוב אז גם אם יהיו דימומים לכי לעשות בדיקה. אני אישית היתי עושה כל חודש שבו היתי מנסה להקלט. לגבי 3 חודשים ניסיונות>>> אז אם אתם צעירים ולא ידוע על בעיות פוריות אצלכם אז 3 חודשים זה מוקדם מדי לדאגה. אם יש לך שאלות את מוזמנת לשאול. בהצלחה נורית.
נתחיל מזה ששלושה חודשים הם תקופה קצרה ואין מה להילחץ. כמובן במידה ולא ידועה מראש בעיית פוריות כל- שהיא ושאת צעירה. (גיל שלושים זה גם צעירה). כדי להכנס להריון צריך שיהיה ביוץ. הביוץ מתרחש כשנים עשר ימים מהיום הראשון למחזור. כדאי לקיים את יחסי המין סמוך למועד הביוץ המשוער. יש נשים שממש מרגישות את הביוץ וגם יכולות להגיד מאיזו שחלה. אבל לא כולן כך, לכן התחילו לקיים יחסים מהיום התשיעי-עשירי למחזור ועד ליום החמישה עשר בערך בשיטת יום כן יום לא. (כך איכות הזרע גבוהה יותר). הסימנים שתארת יכולים להצביע על הריון אבל אינם סימן מובהק. הסימן הבדוק היחיד הוא בדיקה של הורמון ההריון. כמו שכתבה לך נורית, בבדיקה ביתית רצוי לחכות לאיחור של כמה ימים כדי שרמת ההורמון תהייה גבוהה מספיק כדי לבוא לידי ביטוי בבדיקה. בבדיקת דם ניתן לזהות את ההורמון בשלב מוקדם יותר. בלי לחץ. אם אין סיבה לחשוב שיש בעייה אז בואי לא נחשוב שיש לכם בעייה! כווני לביוץ ויהיה בסדר! בהצלחה. דורה.