דחוף-כניסה להריון

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

23/10/2005 | 17:22 | מאת: אבי

שלום רב, ברצוננו להיכנס להריון מנסים החל מיוני. ביוני אישתי הרתה והפילה לאחר כשבועיים בדרך טבעית. היום חלפו 7 ימים מסיום המחזור וברצוננו לקיים יחסי מין. אנו נעזרים בערכת ביוץ מזה 6 ימים, בינתיים התוצאה שלילית. שאלתנו: האם עצם העובדה שנקיים יחסי מין ביום-יומיים-שלושה שלפני הביוץ תחליש את הזרע ועלולה לפגוע בסיכויים להיכנס להריון כשהביוץ אכן יגיע? תודה רבה אבי

23/10/2005 | 21:05 | מאת: ילדת האוקיינוס

שלום אבי, אין פלא שעד כה התוצאה בערכת הביוץ שלילית - השימוש שלכם בה לא נשמע כל-כך הגיוני - האם קראתם את ההוראות? אתם אמורים להתחיל להשתמש בערכה רק כ-6-7 ימים לפני מועד הביוץ המשוער (בד"כ בסביבות היום ה-7 למחזור). בכל מקרה, בהנחה שהזרע תקין, אין שום בעיה לקיים יחסים בכל יום לקראת הביוץ. יש כאלה שמעדיפים את שיטת היום-כן-יום-לא, גם בשביל להתעייף פחות.. ובכל מקרה שתי השיטות טובות. עצם זה שאשתך הרתה כבר בחודש הראשון לנסיונות זה בהחלט מעודד. למרות שהיתה הפלה למרבה הצער, יש לזכור שאחד מכל ששה הריונות מסתיימים בשלב מוקדם מאוד (לרוב אפילו בלי שיודעים), כך שעצם ההפלה יכולה להראות פשוט שנפלתם על מזל רע ולאו דווקא שמשהו חלילה אינו בסדר. הצעתי היא שדבר ראשון תקראו טוב את הוראות ערכת הביוץ, חבל - ערכה של 5 ימים עולה מעל 150 ש"ח... אבל גם אם תוותרו על מעקב ביוץ ותקיימו יחסים פעם ביומיים-שלושה אתם מכוסים. בהצלחה!

23/10/2005 | 21:12 | מאת: אבי

תודה, בכל אופן הכסף הוא לא מה שמשחק כאן תפקיד כי יש מטרה חשובה לפנינו. ובמקרה נפלנו על מבצע של 2 ערכות במחיר של 1, כך שגם אם התחלנו את הבדיקות יום אחרי הפסקת הוסת, אנחנו אמורים לראות באחת הבדיקות האחרונות את התוצאה המיוחלת... העניין היה שאמרו לנו שעדיף לחכות ממש עד הביוץ ואז לבצע את האקט כדי שהזרע יהיה הכי חזק. לכן שאלתי את השאלה, אבל בינתיים ראיתי שפרופ' זיידמן ממליץ להתחיל עם הניננייניי כ- 3-4 ימים לפני הביוץ וכך להמשיך בפעילות האירובית כל יום עד יום לאחר ביוץ. מי אני שאתווכח עם זה... אם את חושבת אחרת אשמח לשמע תודה ואחלה ערב שיהיה אבי

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה