שרירן, דימום והצעות.

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

13/12/2005 | 14:20 | מאת: שרון

אני בת 45, נ+3, תמיד בריאה. בשנתיים האחרונות החלו לי דימומים מרובים בזמן הוסת. הרופא אמר שיש לי שרירן של 6 ס"מ ושעלי לעבור כריתת רחם ואולי אף כריתת שחלות. האם זה הפתרון היחיד?

13/12/2005 | 14:35 | מאת: ד"ר שלומי כהן-אילון

שלום לך, קיימות אופציות טיפוליות רבות: בניהן-אולטרסאונד ממוקד-לחימום והרס השרירן, אמבוליזציה-צנתור של עורקי הרחם, וכירורגיה שונה. בכדי להחליט מהי השיטה העדיפה ביותר עבורך, עליך לעבור הערכה שכוללת אמדן הסבל מהשרירנים (שאלוני איכות חיים), בדיקה גינקולוגית לאמדן גודל הרחם ומיקום השרירנים ואולטרסאונד גינקולוגי ע"מ לקבל תמונת אמת מבחינת מיקום השרירן, גודלו והאם ישנם שרירנים נוספים. בהנחה שישנו שרירן בודד ובגודל 6 ס"מ, ובהנחה שאינו במרביתו בולט לחלל הרחם, הרי שקיים סיכוי גבוה שניתן יהיה לטפל בו ע"י אולטרסאונד ממוקד לדוגמא וע"י כך להמנע מניתוח. בברכה, ד"ר שלומי כהן

18/12/2005 | 17:32 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

הפרסום אסור

מנהלי פורום האשה והרחם