בהמשך לתשובתך

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/01/2006 | 19:43 | מאת: ניצן

לד"ר אדמון שלום, תודה לך על תשובתך המפורטת. אך יש 2 שאלות שלהן לא קיבלתי תשובה: 1. נטילת גלולות סרטז - האם עוזר לכיווץ המיומה? האם ישנה סכנה בנטילתן (סרטן שד) 2.מה זה בעצם אומר חיים ללא רחם?... והאם בטוח שזו רק כריתת רחם ולא שחלות? אודה לך על התיחסותך.

12/01/2006 | 23:24 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך ניצן נטילת גלולות צרזט יתכן ותביא להקטנת השרירן אולם אין בכך כל וודאות. הגלולה נחשבת בטוחה בהחלט לשימוש. כמובן שבכל מקרה עליך לבדוק עם רופאך האישי/ת את מידת ההתאמה לך של כדור זה, אולם אם אני זוכרת נכונה, הטיפול הומלץ לך על ידי רופא/ה המכירים אותך ובוודאי המליצו לך על טיפול בהתאם להיסטוריה הרפואית האישית שלך חיים ללא רחם - ראשית אזכירך כי אין זו האפשרות היחידה וישנן אפשרויות לא כירורגיות כגון לדוגמא טיפול בעל קול ממוקד - שיתכן ויתאימו עבורך. באשר לשחלות - בגילך - בהעדר סיבה רפואית נוספת - אין סיבה להמליץ על כריתת שחלות. במדיה ובכל זאת תיאלצי לעבור כריתת רחם - אם אין לך תוכניות ללדת - כל שאר תוכניותיך ימשיכו כרגיל ותוכלי לחזור לפעילות מלאה - בכל התחום כולל בתחום פעילות מינית. במידה ותעברי כריתת רחם, תתכן פגיעה ברזרבה השחלתית שלך ויתכן שתחוי את שינויים הנלווים להפסקת פעילות שחלתית ("גיל המעבר") בגיל צעיר יותר במספר שנים מאשר היה קורה ללא ניתוח. נשמח ליעץ לך לגבי כל האופציות הכירורגיות והלא כירורגיות במרכז לטכנולוגיות מתקדמות בתל השומר

22/01/2006 | 08:25 | מאת: דר רשל זהר-קדוש

לניצן שלום, על אף שדר' אדמון כבר ענתה לך בהיבט הרפואי אני מוצאת לנכון להתייחס לשאלתך על מה זה החיים בלי רחם בהיבט הנפשי. שאלתך מבטה את הקושי של כל אישה כשמציעים לה לכרות את הרחם. אני מצטרפת לדר' אדמון בהמלצתה לא לעשות החלטות חפוזות . גם לאישה בעלת משפחה האפשרות של כריתת רחם מעלה שאלות חשובות לגבי הנשיות שלה מעבר לקושי מפני אובדן איבר מגופה. בסופו של דבר ההחלטה מבוססת על השיקול הרפואי אך גם במקרים בהם הכריתה היא בלתי נמנעת יש מקום לדיון על החנה נפשית. אם את מעוניינת לשתף אותנו במחשבותיך על הנושא אשמח לענות לך.

מנהלי פורום האשה והרחם