המשך השאלה- כאבים ודימום מוגבר במחזור חדשי

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/01/2006 | 11:34 | מאת: אתי

המשך שאלתי מה - 10.1: תודה על תשובתך המפורטת. הרופא שלל ביצוע היסטרוסקופיה, משום שהמיומה הינה תוך דפנית, ועל כן, אמר, לא תיראה בבדיקה זו. האם להניח לכך, או לבקש בכל זאת את ביצוע הבדיקה? (או בדיקה אחרת, אם יש כזו) "מירקם הטרוגני" - מה פירוש? "תחושה של טרום ווסת" - האם הכוונה גם לתחושת גודש ונפיחות? ולמשך כמה זמן? מכל התופעות, זו הכי קשה לי. שוב תודה רבה על ההתיחסות! למדתי בפורום שלך הרבה, גם לידע כללי בנושאים אילו!

12/01/2006 | 23:11 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך אני שמחה ללמוד שהפורום עוזר לך בהבנת התהליכים הקורים בגופך. באשר להיסטרוסקופיה, היא בהחלט אינה בדיקת חובה במקרה כמו שלך, אולם זו אפשרות לבדיקה אבחנתית נוספת במקרה כגון שלך. במידה ואת אכן בוחרת לנסות את הטיפול בכדורי סרזט, ניתן ראשית להמתין ולראות באם הטיפול יצלח, כי אז אין צורך באבחון נוסף. במידה ולא תבחרי טיפול תרופתי זה, יתכן ותקבלי מידע נוסף מביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית. תחושת טרום וסת אכן יכולה להופיע והלתבטא בנפיחות ותחושת גודש אולם ראשית היא אינה חייבת להופתלוות לטיפול, אלא יכולה להתלוות. שנית משך התופעה משתנה מאשה לאשה ויתכן ולא תהיה או תהיה קצרה אצלך. במידה ולא תמיד תוכלי להפסיק את הטיפול. מרקם הטרוגני הינו מושג אולטראסוני לגבי מרקם הרחם אולם בנתונים שתיארת אינו נותן לנו בשלב זה כלי אבחון ברורים. בהצלחה דר' דליה אדמון

13/01/2006 | 09:21 | מאת: אתי

מנהלי פורום האשה והרחם