מיומות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

13/12/2005 | 10:13 | מאת: זהבה

אני בת 30, לפני 3 חודשים ילדתי בת בניתוח קיסרי. את המיומות שלי גיליתי רק במהלך ההריון הזה. כל ההריון סבלתי מצירים מוקדמים וכאבים חזקים מאוד. ובגלל סיבה זו אושפזתי לשמירה. עכשיו אני אחרי לידה, עדיין עם המיומות עדיין גדולות מאוד. ולפני כשבועיים נאלצתי לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית כי שכחו אצלי שרידי שילייה שגרמו כנראה לדלקת בחצוצרות.. ולעיוות בקיר הרחם. גירדו את הרחם ולאחר מכן התקנתי את המירנה כי נאמר לי שההתקן הזה הוא האידיאל בשבילי ושהוא יקטין את הדימומים הקשים שלי. אני מפחדת ולא יודעת מה לעשות אני ארצה בעתיד להרחיב את המשפחה ואני מודעת לכך שאאלץ לעבור ניתוח לכריתת המיומות. כי אין אפשרות להרות במצב שכזה. תרגיעו אותי...תגידו לי משהו..

13/12/2005 | 11:40 | מאת: ד"ר שלומי כהן-אילון

שלום לך ומז"ט ללידה., ראשית אני משוכנע שלא תהיה לך בעיה להרות וללדת בעתיד. כדאי לבצע הערכה כעת של גודל הרחם, מס' המיומות, גודלן ומיקומן ולפי זה לתכנן טיפול מונע או טיפולי בהתאם למידת הסבל שלך מהשרירנים. השלימי המידע, נשמח לייעץ לך על טיפולים לא ניתוחיים הקיימים כיום למיומות. בברכה, ד"ר שלומי כהן

מנהלי פורום האשה והרחם