מחזור חדשי עם דימום מוגבר וכאבים עזים

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

09/01/2006 | 13:27 | מאת: אתי

אני בת 50, עדיין מקבלת מחזור חדשי. לאחרונה, זה מספר חדשים, יש לי דימום מוגבר במשך 3-4 ימים מהמחזור (7-8 ימים כולו), וכאבים חזקים מאוד, גם משככי כאבים לא עוזרים. בבדיקה אצל גניקולוג, נמצאה מיומה קדמית תוך דפנית: לפני שנה היא היתה בגודל של 12X13 מ"מ, וכעת בקוטר של 20 מ"מ. הרחם בגודל של 52X42X44 מ"מ, מירקם הטרוגני (מה פירוש?), עובי רירית 4.7 מ"מ. היתכן כי המיומה היא הגורם לכאבים ולדימום הרב? האם כדאי לסלק אותה? וכיצד? הרופא אמר כי תוצאות הבדיקה תקינות, ונתן לי כדורי סרזט (המכילים פרוגסטון בלבד), למשך מספר חדשים, אולי זה יעזור. האמנם זה טיפול מקובל לבעייתי? מהן תופעות הלואי לכדורים אלה? תודה על תשובותיכם לשלל שאלותי.

10/01/2006 | 05:59 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך אתי בנתונים שתיארת אין וודאות כי המיומה הינה הסיבה לכאביך. ניתן להוסיף לבירור שעברת בדיקת היסטרוסקופיה - החדרה של סיב אופטי עדין לחלל הרחם בגישה וגינלית - על מנת לשלול סיבה אחרת לכאביך, ולראות באם המיומה שבעל קול נראית תוך דפנית חודרת לחלל. באשר לצרזט היתרון של כדורים אלו שהן גורמות לדיכוי של רירית הרחם - וכך מקטינות משמעותית את כמות הדימום. מרבית הנשים חשות בטוב עם כדורים אלו, לעתים נלווה לשימוש בהם תחושה של טרום וסת אולם על פי רוב זה חולף . בהצלחה דר' דליה אדמון

10/01/2006 | 08:59 | מאת: אתי

תודה על תשובתך המפורטת. הרופא שלל ביצוע היסטרוסקופיה, משום שהמיומה הינה תוך דפנית, ועל כן, אמר, לא תיראה בבדיקה זו. האם להניח לכך, או לבקש בכל זאת את ביצוע הבדיקה? "מירקם הטרוגני" - מה פירוש? "תחושה של טרום ווסת" - האם הכוונה גם לתחושת גודש ונפיחות? ולמשך כמה זמן? שוב תודה רבה על ההתיחסות! למדתי בפורום שלך הרבה, גם לידע כללי בנושאים אילו!

מנהלי פורום האשה והרחם