מיומה או לא

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

07/01/2006 | 17:20 | מאת: אנה

לד"ר שלום! אני בת 30 ואמא לשני בנים. נכנסתי להריון לא מתוכנן ולצערי בשבוע 10 ביצעתי גרידה עקב חוסר דופק עוברי. לפני כניסתי להריון הנ"ל הייתי אמורה לעבור לפרוסקופיה עקב כאבי בטן כרוניים לאחר לידה 2 (הילד בן שנתיים). בסיטי, באולטרסאונד ובשום בדיקה לא גילו שום דבר שיכול לגרום לכאבים. כאשר עברתי את הגרידה, הרופא אמר לי כי יש לי מיומה ברחם. לאחר 3 שבועות ביצעתי אולטרסאונד אצל רופא מטפל שלי שהמליץ על לפרוסקופיה, והוא אמר לי כי לא רואה שום מיומה. מה זה יכול להיות? איך הגיוני שרופא אחד ראה משהו והשני לא ראה כלום? האם לפרוסקופיה היא הבדיקה המדויקת שיכולה להצביע על הבעיות שלי?

08/01/2006 | 23:34 | מאת: ד"ר דליה אדמון

אנה שלום רב צר לי שעברת הפלה ואני מקווה שבקרוב תבשרי לנו על הריון חדש המתפתח כהלכה. בוודאי קיבלת הסברים על השכיחות של הפלה טבעית ועל כך שאין להסיק מכך דבר על ההמשך, וכי ההריון הבא קרוב לוודאי יסתיים בהצלחה. מיומה מושפעת מהסביבה ההורמונלית ויכולה לגדול בהריון ולקטון לאחר סיום הריון - בין אם מדובר בסיום בשל הפלה או בשל לידה. באשר למכאוביך, בהעדר אבחנה לעתים רק לפורוסקופיה יכולה לאבחן בצורה ברורה את סיבת הכאב. אף כאשר אין הסבר בעת הלפרוסקופיה לכאבים, לאחר שנשללו כל המצבים המסוכנים והמדאיגים ביכולים לגרום לכאביך, ניתן לטפל בכאב עצמו ולהקל עליך

מנהלי פורום האשה והרחם