רחם אחורי

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

07/01/2006 | 08:30 | מאת: זיוה

מה היא רחם אחורית? האם יש קשיים בכניסה להריון? האם אחוז ההפלות במנח כזה של הרחם גדול יותר? תודה מראש על האינפורמציה זיוה

08/01/2006 | 23:28 | מאת: ד"ר דליה אדמון

זיוה שלום רב הספרות הרפואית חוזרת פעם במספר שנים ועוסקת בסוגיה של רחם אחורי. התופעה אינה נדירה, נשים רבות אינן מודעות לכך בכלל, ואבחור לומר" בעלות רחם אחורי" ולא "סובלות מרחם אחורי" היות ונשים רבות אינן יודעות על כך ואינן סובלות מכך. חלק מהמחקרים מראים על עלייה בתופעות פתולוגיות שונות בנוכחות רחם אחורי, אולם עבודות אחרות אינן תומכות בכך. אם אין לך תלונות מיוחדות ומדובר בממצא מקרי בעת בדיקה, שכחי מכך. אם התעוררה בעיה ספציפית, התייעצי לגבי השילוב של הבעיה שלך עם רחם אחורי עם הרופא/ה שלך. דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם