חרדה בהריון

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

04/01/2006 | 09:36 | מאת: א.ת.

בגלל בעיות נירולוגיות שונות , אני שותה כדור בשם טרנקסל , אם כניסתי להריון הפסקתי לשתות את הכדור . אני כיום בשבוע 28 להריון האם אפשר להתחיל לקחת את הכדור מחדש , אם כן ממתי , אם לא מה במקום . אני סובלת ממחשבות טורדניות שחוזרות על עצמם כמו סרט נע במוח ( לא חלילה התאבדות וכו') , בעבר הייתי מטופלת אצל פסיכולוג תקופה ממושכת , הדבר עזר אך לא ב- 100% . מה הפתרון ומה עלי לעשות . אשמח לקבל תשובה עניינית - תודה

04/01/2006 | 23:41 | מאת: ד"ר דליה אדמון

א.ת. יקרה שלום הריון מעורר חרדות לעתים קרובות אצל נשים רבות, ללא קשר להיסטוריה קודמת של חרדות דומות. מדובר בשינוי עצום פיזי ונפשי והתופעה מוכרת ומתועדת היטב. אין זה נדיר להזדקק לתרופות נגד חרדה בהריון. רצוי כי תתייעצי כם הרופא המטפל ויחד יתאימו לך את הטיפול המתאים ביותר - שיחות/טיפול תרופתי וכל שילוב אחר. כמו כן, יוכל להפנותך למרכז טרטולוגי - הנותן מידע על השפעת הטיפול התרופתי על העובר - לקבלת מידע מדוייק על הסיכונים הידועים בעקבות נטילת התרופה שתומלץ לך בשלב זה בהריון. אמליץ לך בחום לא להחליט בעצמך על טיפול תרופתי אלא לקבל לווי בתהליך על ידי ייעוץ משולב של רופא פסיכיאטר ורופא נשים. בהצלחה דר' דליה אדמון

04/01/2006 | 23:46 | מאת: ד"ר דליה אדמון

כמו כן אני מפנה אותך למאמרה של דר' רשל זוהר קדוש, פסיכיאטרית בכירה, המופיע באתר דוקטורס - סוגיות נפשיות במעגל החיים של האישה דר' זוהר-קדוש תצטרף בקרוב לניהול פורום זה.

מנהלי פורום האשה והרחם