שרירן

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

02/01/2006 | 16:44 | מאת: יעל

ד"ר שלום רב. בבדיקת us אצל הגניקולוג, התגלה אצל אמי (בת 50) גידול של כ-10 ס"מ שנראה לרופא כשרירן סב סרוטי. לפני פחות משנה התגלה שרירן בגודל של 2 ס"מ במיקום קצת שונה. שוללת דימום, רמת המוגלובין תקינה, רמת טסיות נמוכה. תשובות של מרקרים טרם הגיעו. היא הופנתה לus נוסף ויעוץ כירורגי. האם אופייני לשרירן לגדול כ"כ מהר? האם יש אפשרות להבחין בין גידול סרטני למיומה ב-us? האם בשל גדילתו המהירה וגילה, יש עדיפות לכריתת רחם? תודה מראש נ.ב. ידוע על ציסטות בשדיים ולפני מס' חודשים גוש במרקם מוזר שהתגלה כשפיר בביופסיה. לאמא שלה היה סרטן שד. ניתן להבין שהפחד העיקרי שלי הוא סרטן הרחם...

02/01/2006 | 21:56 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך יעל כדי להיות בטוחה שאכן קרתה כאן גדילה מהירה ראוי לברר מה היה גודל הרחם בבדיקה ידנית בעבר ומה גודלו כעת. כמו כן ראוי לוודא שאכן אמך נבדקה לפני שנה ולא יותר - לעתים מטופלות עונות כי נבדקו לפני שנה ומתברר כי מדובר בשנתיים שלוש. היות ואמך אינה מדממת ואינה מתלוננת על כאבים ורמת ההמוגלובין שמורה אין צורך בהחלטה בהולה וניתן לברר את הדברים בצורה יסודית. אין בדיקה לא פולשנית המבדילה בין מיומה לגידול סרטני אולם הסרקומה של הרחם - גידול סרטני - הינו נדיר ביותר. בעבר הייתה דעה כי מיומה הגדלה במהירות חשודה - כיום הנתונים חלוקים וקרוב לוודאי שבהעדר נתונים אחרים כגון ריבוי דימומים לא סדירים, אין מדובר בסיכון יתר לסרקומה. ציינת רמת טסיות נמוכה - רצוי לחזור ראשית לרופא מטפל ולברר באיזו מדיה נמוכה והאם קיים סיכון יתר לדימום בהתערבות כירורגית, על מנת לבחור את אופן הטיפול המתאים ביותר. אין עדיפות ברורה לכירורגיה בשלב זה, אולם יש ראשית לברר היטב את הנתונים ולראות מה קורה כעת בתקופה הקרובה ולהיות במעקב רפואי צמוד. כדאי לשמוע מהרופא המטפל את דעתו והמלצתו ובמידת הצרוך בסיום השיחה באם אמך תרצה לשמוע חוות דעת נוספת לפנות. אנו לרשותך בשיבא במרכז לטכנולוגיות מתקדמות להסברים על כל השיטות המבוצעות במרכז ובמחלקה הגינקולוגית. בהצלחה דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם