אחרי כריתת רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

01/01/2006 | 12:21 | מאת: חגית

שלום רב, עקב מיומה גדולה שהיתה לי (900 גר'..) לפני כ-10 ימים עברתי כריתת רחם בלבד (ללא שחלות וחצוצרות). באופן כללי אני מרגישה טוב מלבד העובדה שיש לי צרבת וחולשה. האם זה בסדר? ובאופן עקרוני מה התופעות של אחרי הניתוח? תודה מראש, חגית

01/01/2006 | 20:12 | מאת: ד"ר דליה אדמון

חגית שלום אני שמחה לשמוע שאת מתאוששת יפה מהניתוח שעברת. תופעה של חולשה היא טבעית לאחר התערבות כירורגית, בין אם נותחת בלפרוסקופיה או בפתיחת בטן מלאה. צרבת יכולה להתלוות לכל תהליך תוך בטני, ומערכת העיכול מתאוששת לאיטה לאחר ההתערבות התוך בטנית. לאחר כריתת רחם, התאוששות נעה בין שבוע לחודש, בהתאם לסוג הניתוח שעברת, מצבך הבריאותי הכללי, והקצב האישי שלך. היות ולא עברת כריתת שחלות, קרוב לוודאי שבטווח הקרוב לא יחולו אצלך שינויים הורמונליים ותוכלי לאיטך לחזור לדרכך כמובן מומלץ שתבדקי אצל הרופא/ה המנתחים בטרם חזרה לפעילות מלאה. בקרוב נרחיב כאן בפורום את הדיון ונדון גם על היבטים לא פזייים של כריתת רחם. בהצלחה דר' דליה אדמון

02/01/2006 | 10:22 | מאת: חגית

תודה רבה על תשובתך. תבורכי

מנהלי פורום האשה והרחם