שרירן - המשך לשאלה הקודמת

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

30/12/2005 | 16:09 | מאת: ניצן

בהמשך לשאלותיי הריני להוסיף עוד כמה פרטים בכדי לעזור לתגובתך - אני אם ל-3 ילדים- לידה ראשונה קיסרי + 2 רגילות. - מחזורים סדירים וללא דימומים. - ללא כל כאבי בטן . ומה קורה אם לא מוציאים את המיומה? ושוב תודה ניצן

01/01/2006 | 09:14 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך ניצן אני בוחרת לענות מהסוף להתחלה - אם לא מוציאם את המיומה , נדגיש, כי בשלב ראשון, לא יקרה דבר. ולכן, אינך צריכה להחליט החלטה חפוזה או מהירה. במקרה כשלך, בו המיומה התגלתה בבדיקה שגרתית, אינך סובלת מכאבים או מדימומים או מכל תלונות אחרות, ניתן לדום בכל האופציות של טיפול בשרירן. בסופו של יום, היות והמיומה שאובחנה אצלך, אינה קטנה, אלא צמחה כבר ל-10 סמ', ככל הנראה תיאלצי לבחור באחת משיטות הטיפול הקיימות, ולא להסתפק במעקב. את בת 43, וסיבר שטרם מתקרבת להפסקת הוסת והפעילות ההורמונלית, ולכן ללא טיפול או התערבות, הסיכוי המירבי הינו כי המיומה מגדל, ולבסוף יופיעו סימפטומים. אך כפישהדגשתי, אין צורך שתחליטי בטרם תבחני היטב את האפשרויות העומדות לרשותך, ותבחרי את האפשרות המתאימה לך ביותר. אני מתארת לעצמי שכעת את מבולבלת, לאחר שקיבלת שתי המלצות שונות כל כך. אך ישנן תחומים ברפואה, בהם קיימות אסכולות שונות ולעתים סותרות, ועם כל הקושי והבלבול, לעתים מכאן צומחת הסקרנות והיוזמה שמצעידים קדימה את הרפואה. בטרם תחליטי כיצד לטפל במיומה, חשוב שתחליטי מהם תוכניותיך לעתיד בנושא משפחה, אילו אופציות חשוב לך לשמר. ישנם טיפולים כירורגיים, כפי שהוצעו לך, של כריתת רחם או כריתת מיומה, וישנם טיפולים לא פולשניים כגון טיפול באולטראסאונד ממוקד , המאפשר שימור הרחם, או שימור הרחם על ידי צינטיור סלקטיבי ואמבוליזציה. אנו לרשותך, עם הסברים על כל השיטות, במרכז לטכנולוגיות מתקדמות בשיבא. בהצלחה דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם