ייעוץ באופן הסרת מיומה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

28/12/2005 | 13:58 | מאת: אורה

שלום, אני בת 56,מצב בריאותי הכללי תקין. יש לי שני שרירנים: שרירן קידמי 44/44 מ"מ, שרירן אחורי 58/83 מ"מ. תאריך וסת אחרונה: 28/11/05 אינה סדירה (רווחים בין חודש וחצי לחודשיים). המיומות פוגעות באיכות החיים שלי במספר דרכים: - הטלת שתן לעיתים מאוד קרובות (בלי קשר לכמות). - מחזור חודשי עם דימומים חזקים. - אזור הבטן נראה כמו בתחילת הריון. האם לפי נתונים אלה אפשר לדעת מהי האופציה המתאימה לי להסרתם ? אם נתונים אלה אינם מספיקים, אבקשך להנחות אותי מה צריך להיות שיקול הדעת שלי בבחירת האופציה המתאימה להסרת השרירנים. תודה מראש, אורה

28/12/2005 | 19:01 | מאת: נטלי

שלום לך אורה, לפי תאורך כנראה וישנה מיומה שבולטת לחלל, ולכן גורמת לך לדימומים ארוכים ובלתי סדירים וכמובן לנפיחות בבטן, כמו כן אחד מהאלמנטים גם זה הצורך בהטלת שתן לעיתים קורובות יותר, היות והמיומה לוחצת לך על שלפוחית השתן והרקטום. אנא פני לייעוץ בהקדם אצל אחד מהרופאים העוסקים באנידוסקופיה גניקולוגית, כמו מנהלי הפורום הנ"ל והם בטוח יוכלו לייעץ לך ולתת לך את המענה המהיר והיעיל ביותר, כמו כן בדיקת כל האלטרנטיבות, לידות בעבר, או ההסטוריה המשפחתית וכו..... בהצלחה. נטלי.

28/12/2005 | 23:13 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך אורה התלונות שאת מדווחת עליהם אכן קרוב לוודאי מקורם ברחם השרירני שלך. לרשותך מספר אפשרויות לטיפול ברחם השרירני. ראשית עליך להחליטי אם את מעוניינת בשימור הרחם ובאם את מעוניינת באופציה כירורגית או לא כירורגית. כמובן שראשית עליך לברר עם הרופא/ה מטפלים שלך באם קיימים גורמי סיכון אחרים שבעיתם יש מקום להמליץ על דרך זו או אחרת. בגילך, קרוב לוודאי שבקרוב תיפסק הוסת, והסיכויים גדולים שאז המיומות תקטננה מעצמה. אולם היות ולפי תיאורך, את מאוד סובלת, סביר כי בתחרי התערבות כלשהיא, על מנת לשפר את איכות חייך. בקוים כלליים, אציין, כי ההמלצה לשימור הרחם שמורה לנשים המעוניינות ללדת, ולנשים שמסיבות שלהן, ללא קשר להמלצה רפואית, חשות רצון לשמר את הרחם. הרצון הזה לגיטימי, אולם הוא שונה מאשה לאשה, וכמו שחלקינו מוכנות לעשות הכל כדי להמנע מכריתה, חלקינו בשמחה נפרדות מהרחם. במידה ואת מעוניינת בכריתת רחם, תוכלי להתייעץ לגבי הגישה המומלצת עם הרופא שלך בהתאם לגודל הרחם, ניתוחים קודמים, מידת צניחה. במידה ואת מעוניינת בשימור הרחם - ישנן אופציות לא כירורגיות חדשות כיום שיוכלו לעזור לך. במרפאה למיומות במרכז לטכנולוגיות מתקדמות בשיבא נוכל לתת לך פרטים מלאים, לאחר בדיקה, על האופציות שמתאימות לך, ולכוון אותך בהתאם. מקווה שעזרנו לך לבינתיים ונשמח לעזור בהמשך לילה טוב דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם