פטריה או דלקת?!

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

27/12/2005 | 21:33 | מאת: סופי

היי, לאחרונה שמתי לב להפרשות צהבהבות שלפעמים גם מלוות בריח לא כ"כ נעים ומדי פעם מתלווה גם כאב חלש שדומה לכאבי מחזור. הייתכן ומדובר בדלקת? או שמא פטריה? ע"פ אילו קריטריונים אפשר להבחין (ללא יעוץ מרופא). * האם כדאי במצב כזה להשתמש באגיסטן? (שנמכר ללא מרשם רופא...) יכול להיות שיש קשר לציסטה? (לפני כשנה וחצי סבלתי מציסטה בשחלה) תודה רבה מראש

28/12/2005 | 23:21 | מאת: ד"ר דליה אדמון

סופי שלום קרוב לוודאי שאכן מדובר בדלקת נרתיקית, מסוג פטרייתי או אחר. הרצוי ביותר, כמובן שתגשי להבדק, אולם הבנתי משאלתך שאת מעדיפה להמנע מבדיקת רופא. בשלב ראשון, ניתן לעשות נסיון טיפולי עם אגיסטן ללא מרשם רופא. אם אכן מדובר בפטרייה, תחושי הקלה ושיפור. ולא, האגיסטן בפני עצמו לא יגרום לך נזק. ניתן גם לשלוח תרבית מהנרתיק - בקשי הפנייה מהרופא/ת משפחה ובקשי הדרכה מהאחות על לקיחה עצמית של תרבית נרתיקית - והתייעצי בהתאם לתשובה. אולם, עלייך לדעת, כי בהחלטתך שלא להבדק, את נוטלת סיכון. יתכן ומדובר בדלקת של האגן ולא רק בנרתיק, דלקת שדורשת טיפול, הן למניעת התפתחות למחלה קשה ,והן למניעת נזק עתידי לפריון. במידה ובנוסף לתלונותיך מופיעים חום ו/או כאבי בטן קשים עליך למהר להבדק. שמחנו לעזור לך הערב, אולם הפורום הזה מיועד בעקרון לשאלות על מיומות. מקווה שעזרנו לך היום לילה טוב דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם