טיפול חסר אחראיות במיומות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

26/06/2006 | 16:42 | מאת: איילה

רציתי לשאול מה עלול לקרות לאישה ממש לא אחראית שבמשך כשנה וחצי אינה מטפלת במיומות שגורמות לדימומים חוזרים ונשנים . איזה מחלות עלולות להתפתח , איזה נזק מצטבר עלול להגרם ? תודה , תודה .

27/06/2006 | 18:20 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך איילה במידה ואת שואלת לגבי עצמך, עצם השאלה וההתעניינות הם התקדמות בכוון הנכון. במידה ואת שואלת עבור אישה אחרת היקרה לליבך, אני מקווה כי בעקבות התשובה תמצאי את הכוחות ואת הדרך לשכנעה להבדק ולטפל בעצמה. אמנם מיומות קיימות בעד שליש מהנשים לאחר גיל 30, ובחלקן אסימטומטיות ללא כל הפרעה לחיי היום יום ולבריאות בכלל. אולם, בחלק מן המקרים, מיומה יכולה להוות סכנה משמעותית לבריאות. את מספרת על אישה שבוסלת מדימומים חוזרים ונשנים וממיומות. ראשית דימום יכול לגרום לאנמיה ואנמיה במקרים קיצוניים יכולה לגרום לסחרחורות, עלפון ואף אבדן הכרה, ובמקרים קיצוניים לפגיעה לבבית ופגיעה מוחית. כמו כן מיומות גדולותיכולה לגרום לבעיות רפואיות על רקע לחץ מקומי על איברים שכנים, עד כדי אי ספיקת כליות. הנזק אינו תמיד הפיך ולכן רצוי לטפל בטרם מגיעים למצב קשה. יתרה מזו, אמנם דיווחת כי האשה הלא אחראית סובלת ממיומות אולם לא פירטת באם נשללו כל שאר הסיבות לדימומים חוזרים ונשנים וכי נשללה פתולוגיה מסוכנת יותר ממיומה. לכן, אנא "אישה לא אחראית" הגיעי בהקדם לבדיקה. בהצלחה דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם