האם מיומה יכולה "להתנתק" ולצאת במחזור? דחוף!

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

27/12/2005 | 10:27 | מאת: נור

קודם המחזור ,היה לי כאב בטן עז בערך שבוע וחצי לפני המחזור, המחזור הפעם היה דימום חזק ביותר ביום הרביעי למחזור,יצא גוש גדול בערך כ-3 ס"מ עגול בעל צבע אדום בהיר (לא כהה), שבעקבות כך נגרם לי דמום גבוה מאוד. (אני יודעת שיש לי מיומה, לפי בדיקה רפואית מלפני שנתיים אולם לא הלכתי לראות ולעקוב עם המיומה גודלת). האם יתכן שהמיומה "יצאה" במחזור הזה.. לא היה לי במחזורים קודמים גוש כזה גדול? אנא מצפה לתשובה דחופה. (אני לא מקיימת יחסי מין כ-5 שנים)

27/12/2005 | 10:32 | מאת: נור

אני בת 42

28/12/2005 | 23:26 | מאת: ד"ר דליה אדמון

נור שלום רב צר לי שלא התאפשר לענות לך אתמול, מקווה שבינתיים את חשה בטוב. אכן קיימת תופעה של "מיומה מולדת", מיומה "היוצאת במחזור". במקרה של מיומה הגדלה לכוון חלל הרחם - מיומה הקרוייה מיומה תת-רירית או בלועזית סוב-מוקוזית, היא יכולה לצמוח לתוך החלל ולהתנתק לבסוף מהגבעול שנוצר ו"לצאת במחזור". אולם, אין זה ההסבר היחידי שאפשרי לגוש שפלטת וחשוב ביותר תגשי להבדק. היה כמובן רצוי לשלוח את "הגוש" שפלטת לבדיקה במעבדה ולוודא באיזו רקמה מדובר. גם אם מדובר היה רק בגוש דמי גדול, אם מידת הדימום והכאב שנלווים למחזור שלך כה מרשימים, רצוי להבדק ולטקס עצה בטרם תפתחי אנמיה חריפה אני מקווה שאולי עד לקריאת תשובה זו כבר ניגשת להבדק. אם לא, אנא בהקדם לילה טוב דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם