שרירן

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

19/06/2006 | 12:07 | מאת: לירון

שלום רב ד"ר אדמון! אני בת 28, עברתי אתמול בדיקה US שהראתה רחם שרירני עם שרירן בגודל 18 ממ' בפונדוס, שחלה ימנית בגודל תקין ושמאלית פוליציסטית. אני עם גלולות כבר זמן רב והאמת שמעולם לא אובחנתי כפוליציסטית לגבי השרירן - בבדיקה אחרת שעשיתי לפני חודשיים נאמר לי שגודלו 12 ממ' ..... אני נמצאת עכשיו בחרדה גדולה, אני פוחדת שקורה לי משהו לא טוב בגוף שישפיע על הפריון שלי, האם קצב הגדילה שלו אומר משהו או שזו יכולה להיות סטיית תקן רגילה של מדידה? אני אובדת עצות , אשמח לעצתך, מה עלי לעשות בשלב זה?

20/06/2006 | 07:51 | מאת:

שלום לך אין סיבה לדאגה מדובר בשרירין קטן שחלק מהבודקים לא היו מתעכבים לציין את נוכחותה ובהחלט יתכן שההבדל של +6 ממ' הינו סטיית תקן של מדידה. לגבי השחלה הפוליציסטית היות ורק אחת נראתה פוליציסטית ושחלות פוליציסטיות במראה נראות גם בנשים בריאות ופוריות אין כעת מקום לדאגה. בפגישה הבאה עם הרופא/ה מטפלים תבקשי הסבים מפורטים ובטוחני כי תרגעי. בינתיים המשיכי עם חיוך.