מתי יבוא המחזור...?

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

03/06/2006 | 14:52 | מאת: ל.

שלום, אני בת 14 ותוהה מתי יגיע המחזור שלי. כמעט כל החברות שלי קיבלו וזה קצת מדאיג אותי. כולם אומרים וגם אמרו לי שזה עניין של גנטיקה. אמא שלי קיבלה בסביבות גיל 16.5, 17. ידוע לי שהגיל שאמור להיות מקסימלי הוא 16 ומקבלים רק כשההתפתחות קרבה לסיומה. אני ילדה לא מפותחת יחסית לגילי אבל הייתי מעוניינת לדעת אם לא אקבל לאחר גיל 16 ללכת לבדיקה של רופא או לא... תודה, ל.

05/06/2006 | 00:11 | מאת: ד"ר דליה אדמון

ל. יקרה אל דאגה - המחזור יגיע - אולם אך ורק כאשר גופך יהיה מוכן. מוכן מבחינת משקל - כן, יש כנראה משקל מינימום לקבלת וסת!. מוכן מבחינת התפתחות סימני מין , כגון התפתחות השדיים והופעת שיעור גוף וערווה. באם אכן עד גיל 16 - עוד שנתיים !!! - שזה בעוד המון זמן - עדיין יבושש הוסת - תגשי לשיחה/בדיקה עם רופא/ת נשים בהצלחה

מנהלי פורום האשה והרחם