מיומה וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

26/12/2005 | 20:01 | מאת: אנה

לד"ר שלום, לפני כשבוע וחצי עברתי גרידה בשבוע 10 (הריון 3) בגלל שלא היה דופק לעובר. לפני שנכנסתי להריון הייתי אמורה לעבור לפרוסקופיה בגלל כאבים חזקים בזמן מחזור, אך בגלל ההריון התהליך נדחה. לאחר גרידה הרופא אמר לי כי לי יש מיומה. לפני לפרוסקופיה ביצעתי CT וגם הרבה US שלא הראו שום דבר. האם המיומה זה מה שהרופא שלי חיפש? האם זה מה שגורם לי לכאבי בטן ואולי גם גרם להפלה? אודה לך מאוד מאוד על התשובה. אני מאוד לחוצה ואגיע לרופא שלי רק לאחר וסת שאקבל לא יודעת מתי.

26/12/2005 | 23:25 | מאת: ד"ר דליה אדמון

אנה יקרה מקווה שאת מתחילה להתאושש. אנא קראי את תשובתי מתאריך 18/12/05 עת העלית את השאלות הללו. הוסת הבאה צפוייה כחודש לאחר הגרידה אלא אם הינך סובלת ממחזורים לא סדירים. במידה וכך, קבעי בכל מקרה כעבור חודש מהגרידה ביקורת אצל רופאך. בהצלחה דר' דליה אדמון

28/12/2005 | 19:13 | מאת: נטלי

שלום לך אנה, לא ציינת בשאלתך את גודל המיומה ומיקומה, פרטים אלו חשובים על מנת לענות על שאלתך. במרבית המקרים מיומות/שרירנים, לא בהכרח פוגעים בפריון אך עלולים להוות קשיים במהלך ההריון כמו כאבים ודימומים חזקים מכיון שהמיומה יכולה להפוך לנמק והיא הגורם לכאבים. אך יש פתרונות כמו שמירה ומעקב ההריון ותרופות משככי כאבים, השאלה הנשאלת היא: כמובן היכן מיקומה של המיומה. בד"כ מיומה שבולטת לחלל גורמת לכאבים עזים במהלך ההריון. לסיכום, לפני קבלת ההחלטות אנא הוועצי עם מומחי הפורום ומאחלת לך בעתיד הקרוב, הריון בריא ומוצלח.

מנהלי פורום האשה והרחם