מחזור והפרשות - קצת דואגת...

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

29/05/2006 | 20:31 | מאת: אריאלה

שלום רב, אני בת 37 לאחר 3 ניתוחים קיסריים. ב-2/5/06 עברתי גרידה D&C עקב דימומים מוגברים וממושכים בתקופה של 5 חודשים. היה פוליפ תוך-רחמי, שהוסר. המחזור האחרון היה ב- 4/4, ואז הופיע שוב דימום ב- 28/4 (שבגללו עברתי את הגרידה). היה לי דימום שבוע לאחר הגרידה. נאמר לי שהמחזור יסתדר ויחזור תוך 4-6 שבועות. ב- 24/5 הופיע מחזור, והדימום היה כבד ומסיבי במשך 4 ימים. מאתמול יום א' יש לי הפרשות חומות-אדומות וכאבים מציקים בנרתיק, וכן כאבי בטן/אגן חזקים. שאלותי: 1. איך אדע שהדימום שהופיע ביום ד' הוא אכן דימום וסתי ? זה לא הקדים קצת ? עברו רק שבועיים אחרי סיום הדימום של הגרידה. 2. מה פשר ההפרשות החומות-אדומות והכאבים שתארתי לעיל ? 3. מה גורם להיווצרות פוליפ ברחם ? והאם פוליפ יכול שוב להשתרש ברחם בשלב יותר מאוחר ? אודה על תשובותיך בהקדם. בתודה מראש וחג שמח, אריאלה, שגם קצת סובלת...

30/05/2006 | 15:18 | מאת: ד"ר דליה אדמון

אריאלה שלום רב, על מנת לדעת בוודאות שמדובר ב"וסת" יש צורך בבדיקת על קול ובבדיקות דם. עדיף שתגשי לרופא/ה מטפלים ויחדי עתברו על כל הנתונים וכך תסיקו את המסקנות המדוייקות ביותר. בהצלחה

30/05/2006 | 16:56 | מאת: אריאלה

ד"ר דליה אדמון שלום רב, שלשום, יום א', בצעתי בדיקת דם לפרופיל הורמונלי מלא. האם די בבדיקה זו כדי לגלות אם אכן מדובר ב"וסת" ? גם היום עדיין יש לי הפרשה חומה-אדומה ומדי פעם דימום. מה זה יכול להיות ? המחזור נמשך כבר שבוע. האם זה תקין ? כבר עלתה בי מחשבה לגבי כריתת רחם, מאחר ו: עברתי 4 לידות (מתוכן 3 ניתוחים קיסריים); אני סבלתי וסובלת מספיק קרוב לחצי שנה עם דימומי מחזור כבדים וממושכים; אסור לי לקחת גלולות ו/או התקן "מירנה" עקב יתר ל.ד. ואצירת נוזלים, ויש לי כאבי בטן/אגן כרוניים. אולי זה יוכל להיות פתרון אידיאלי עבורי ? שוחחתי על כך עם הרופא שלי, והוא אמר שאחכה עוד קצת ונראה מה יהיה עם הדימומים, ואז אפשר יהיה לשקול זאת. האם יש תופעות לואי אחרי ניתוח כריתת רחם ? האם זה גורם להקדמה של תופעות גיל המעבר ? אני ממש בפרשת דרכים, ולא טוב לי, כי כבר 3 חודשים שאני לא מסוגלת להיות ביחסי אישות עם בעלי, מאחר ויוצא שחצי חודש אני לא נקיה, וגם בגלל כאבי הבטן החזקים - האם כריתת רחם תקל מבחינת כאבי הבטן ו/או נפיחות בטן? אנא עזרתך, עד כמה שתוכלי, ואשמח לתשובה/התייחסות עניינית בהקדם. בתודה מראש, וסליחה על אורך ההודעה. חג שמח, אריאלה

04/06/2006 | 11:39 | מאת: שושי

לבעיית דימום מניסיוני יש כדורים לעצירתם.ואז יש לבצע בדיקות דם אולטרסונד ואפילו היסטרוסקופייה אבחנתית.אולי יש שארית מהגרידה בחלל הרחם .או שזה באמת איזון הורמונלי. אבל יש ליבדוק עוד חוות דעת אצל רופא נוסף.אים את במכבי או במאוחדת אני ימליץ לך על רופא מסויים שיפתור לך את הבעייה עים המון סבלנות וייחס מעולה.עים כל הכבוד לרופאה דליה אדמון שהיא נהדרת. ד'ר דב לקסמן ויצמן 70 גיבעתיים מנתח בכיר באסותה ת''א.לבעייה שלי אישית של דימומים לא סדירים הוא עלה עים כל הבדיקות הנכונות תוך זמן קצר יחסית וברוך ה'.מה ש4 רופאים לא ידעו לענות לי במשך 4 שנים. בהצלחה.

מנהלי פורום האשה והרחם