לקראת לידה מוקדמת

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

25/12/2005 | 12:42 | מאת: דנה כהן

שלום אני נמצאת בשבוע 29 אני חווה צירים מקדימים ולאחר בדיקה מסתמנת שחיקה בצוואר הרחם כ60% למעשה תהליך איטי של לידה אשמח לשמוע אם את יודעת על אפשרות לעיקוב העיניין ואפשרות של תפירת צוואר הרחם כנגד פתיחה מוקדמת ועוד כמה זמן בערך נותר לי עד ללידה בברכה

25/12/2005 | 23:35 | מאת: ד"ר דליה אדמון

דנה שלום, אני מקווה שעד קריאת שורות אלו, הצירים הולכים ומתרחקים, הרחם נרגע, ואת חשה בטוב. המקום הנכון לפנייה שלך הינו פורום הריון ולידה, ואל פורום מיומות. נשתדל בכל זאת לענות לך ככל שניתן. ציינת כי החלו צירים וכי קיימת מחיקה של 60% בצוואר הרחם. כל מקרה של צירים מוקדמים חשוד כי יתפתח ללידה מוקדמת. אולם העדר פתיחה בצוואר החם הינו כמובן סימן מעודד. למרות כל ההתקדמות וכל הכלים המדורניים שברשותינו, אין לנו כיום כלי מדעי מדוייק הנותן חיזוי לאילו צריים מוקדמים חייבים להתייחס ומאילו ניתן להתעלם. באשר לשאלתך לגבי אמצעים לעיכוב התהליך כמובן שיש לערוך הערכה מדוייקת של ההריון, גיל ההריון, מצב הרחם, תקינות העובר, ומצבך הכללי במסגרת הערכת רואפ מטפל. במידה ולא נמצא עד כה ממצא חריג ניתן לפי הצורך להשתמש במספר שיטות תרופתיות, בעירוי ובמתן פומי , בנסיון למנוע התפתחות לידה מוקדמת. באשר לתפירת צוואר הרחם - טיפול זה ראשית יש להבין כי סיכונים רבים לו למהלך ההריון ולתכן כאשר חלילה מפילה אשה אשר עברה תפירת צוואר השאלה הינה תמיד "למרות התפר או בגלל התפר". התפר עצמו יכול לגרום לזיהום, הפרשות ולצירים מוקדמים. השימוש בתפר צווארי הינו יעיל בעיקר במקרים שהם הוכחה אי ספיקה צווארית. מקרים אלו קורים לרוב בשליש השני של ההריון, שהינו מאחוריך לבינתיים, אם שוחררת לביתך, שתי הרבה מאד מים, תנוחי, ובכל ספק תפני - גם כאשר לא נעים כי כל העובדים והעובדות כבר מזהים אותך. לבינתיים לילה טוב ובהצלחה דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם