שרירן

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

08/05/2006 | 23:53 | מאת: מיכל

שלום שמי מיכל. בת 42 אם ל 3. בבדיקת אולטראסאונד התגלה אצלי לראשונה שרירן בגודל 62*51 ס"מ. השרירן אינו מפריעה לי ואינו יוצר דימום מוגבר או כל בעיה אחרת. יצויין כי אינני מעוניינת בילדים נוספים. שאלותי: האם יש מקום להוריד את השרירן או לחילופין את הרחם? האם מעקב בלבד מספיק במקרה המתואר כאן? ואם כן אז באיזו תדירות צריך להיעשות המעקב ? מהו הסיכון, אם בכלל, בהשארת שרירן כזה ברחם ללא טיפול אלא תוך מעקב בלבד?מהו הסיכוי שמדובר בסרטן? עד כמה התופעה של שרירן כמתואר הינה נפוצה ? אודה מאוד על תשובה מפורטת ב ב ר כ ה מיכל

09/05/2006 | 07:23 | מאת: ד"ר דליה אדמון

מיכל בוקר טוב בגילך שליש עד חצי מהנשים מאובחנות עם שרירן ברחם. השכיחות של סרטן בממצאים אלו זעירה , ולכן במצב של העדר תלונות, ובהעדר תיעוד של גדילה מהירה - אין מקום להזדרז ולהתערב. השרירן שאת מתארת נחשב בינוני עד גדול ובהחלט ישנו סיכוי גדול שתדרשי הלחלטה על התערבות בהמשך. אנחנו מזמינים אותך למרפאת מיומות במרכז לטכנולוגיות מתקדמות בתל השומר להערכה של מצבך, וקבלתהסבר על כל אפשרויות הטיפול, במידת הצורך להתערבות בברכה דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם