נטילת שתי גלולות בטעות באותו יום

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

24/12/2005 | 14:22 | מאת: LB

אתמול, שישי בלילה, נטלתי את הגלולה הלפני אחרונה בחפיסה (מסוג "הרמונט"). כעבור כשעה התכוונתי ליטול כמוסה אחרת, אך בטעות נטלתי את הגלולה האחרונה בחפיסה, שהייתה מיועדת להיום (שבת בלילה). שאלתי היא כזו- האם ישנה אפשרות לשיבוש במחזור החודשי עקב נטילת שתי הגלולות בסמיכות שכזו? מה עלי לעשות בהמשך? כידוע, בתום נטילת הגלולות בחפיסה יש לעשות הפסקה בת שבוע ימים, ולאחריה להתחיל ליטול את הגלולות מחדש. כיוון שסיימתי את החפיסה יום לפני הדרוש, מתי עלי להתחיל ליטול מחדש את הגלולות? כלומר, באלו מבין האפשרויות הבאות עלי לנקוט? 1. להתחיל היום בהפסקה, אך להתחיל את החפיסה הבאה הבאה במועד המקורי (כלומר- הפסקה של 8 ימים) 2. להתחיל היום בהפסקה, ולהתחיל את החפיסה יום לפני הצפוי (הפסקה בת שבוע) 3. לקחת היום גלולה מחפיסה אחרת בתור הגלולה האחרונה כביכול, ולהתחיל מחר בשבעת ימי ההפסקה. אני מקווה שהשאלה ברורה ואינה מסורבלת מדי, ושאוכל לקבל כאן תשובה מהירה. תודה מראש.

25/12/2005 | 23:23 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך LB ברוכה הבאה לפורום מיומות אמנם טעית, אך מבחינת תזמון - לא טעית בהרבה. מבחינה רפואית אין הבדל בין לקיחה של גלולות למניעת הריון למשך 21 יום (כמקובל במרבית סוגי הגלולות) לבין לקיחה של גלולות למשך 20 יום. אמנם נטלת את כל 21 הגלולות, אולם הדבר דומה כאילו לקחת 20 ימים במקום 21. את לא פחות מוגנת מהריון מאשר קודם, ולא צפוי לך שיבוש משמעותי. קרוב לוודאי שהוסת תקדים ביום לעומת הרגלך. באשר להמשך, ניסחת זאת היטב באופציה מס' 2 - היות והבנת כי העקרוני הינו הפסקה בת שבוע. שיהיה בהצלחה דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם